2 gange Magnussen og Fjordbach til Le Mans

High Class Racing har annonceret kørerne i deres anden bil til 24 timers løbet i Le Mans

Det bliver Jan og Kevin Magnussen som skal dele bilen med Anders Fjordbach. Dermed bliver det et rent dansk hold, som skal køre i bil ORECA 07 Gibson LMP2 #49.

Det bliver første gang at Kevin Magnussen skal deltage i 24 timers løbet i Le Mans. Han har ellers sigtet mod Formel 1 karrieren, men da den er lukket ned nu, og han i stedet satser på sportsvogne med Chip Ganassi Racing i IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Samtidig har han fået fabrikskontrakt med Peugeot Sport, hvor han skal køre i Hypercar kategorien fra næste sæson.

Det er 23. gang at Jan Magnussen deltager i løbet. Han har tidligere kørt for Panoz og Audi Sport Team Goh på Le Mans indenfor LMP biler, inden han gennem mange år var fabrikskører hos Corvette Racing i GT1, GT2 og GTE Pro kategorierne.

High Class Racing #49
Graphics: High Class Racing

Det er 3. gang at Anders Fjordbach stiller til start i 24 timers løbet. Han fik de første omgange i træningen på banen i 2017, hvor han var reservekører hos SMP Racing, mens den egentlige løbsdebut kom med High Class Racing i 2019.

Det er ikke første gang at far og søn deler racerbil på Le Mans. I 2012 deltog Martin og Alex Brundle en LMP2 racer i Le Mans løbet, og to år forinden var det hele familien Mansell i en LMP1 racer – Greg, Leo og Nigel, og der har været flere andre eksempler gennem årene.

Anders Fjordbach og Jan Magnussen er allerede holdkammerater i næste uge, hvor de skal deltage i FIA World Endurance Championship med Dennis Andersen som 3. mand. Her deltager holdet med bil #20. Andersen står også på holdkortet til 24 timers løbet i Le Mans, hvor han indtil videre står uden medkørere i 20’eren. Det er bil #20 som scorer point til FIA WEC serien, mens #49 ikke indgår i FIA WEC klassementet.

De tre kørere begynder med deres første testkørsler sammen i juli måned, inden 24 timers løbet afvikles den 21.-22. august 2021.

Relaterede nyheder