To træninger uden afbrydelser

De sidste to træninger forud for FIA World Endurance Championship kvalifikationen på Spa Francorchamps foregik i go ro og orden.

Der kom mere og mere fart i Hypercar kategorien henover dagen, hvor Alpine Elf Matmut #36 med Andre Negrao, Nicolas Lapierre og Matthieu Vaxiviere var generelt hurtigt i morgentræningen, foran Toyota Gazoo Racing #8 med Sebastien Buemi, Kazuki Nakajima og Brendon Hartley, mens Toyota #7 med Jose Maria Lopez, Mike Conway og Kamui Kobayashi var 3. hurtigst i topkategorien.

I eftermiddagstræningen var det #7 foran #8, med #36 lidt længere nede i feltet.

Toyota Gazoo Racing #7
Photo: JJ Media

United Autosports USA #22 med Phil Hanson, Filipe Albuquerque og Fabio Scherer var igen igen hurtigste LMP2 racer – faktisk i begge træninger. Mens G-Drive Racing #26 med Roman Rusinov, Franco Colapinto og Nyck de Vries var næsthurtigst i FP2, var søsterbilen #25 med John Falb, Roberto Merhi, Rui Andrade næsthurtigst i FP3, mens Inter Europol Competition #34 med Kuba Smiechowski, Renger van der Zande og Alex Brundle var P3 i FP2, og #26 P3 i FP3.

Inter Europol Competition #34
Photo: JJ Media

AF Corse Ferrari #51 med James Calado og Alessandro Pier Guidi satte for første gang i denne uge, hurtigste tid i FP2 blandt GTE Pro bilerne. De blev efterfulgt af Porsche #91 med Gianmaria Bruni og Richard Lietz, mens AF Corse Ferrari #52 var tredjehurtigst i morgentræningen med Daniel Serra og Miguel Molina bag rattet. I FP3 var Porsche #92 med Kevin Estre og Neel Jani hurtigst, foran #91 og #52.

AF Corse Ferrari #51
Photo: JJ Media

GTE Am kategorien blev fortsat domineret af Porsche racere. Dempsey-Proton Racing #77 med Christian Ried, Jaxon Evans og Matt Campbell var hurtigst, foran AF Corse Ferrari #54 med Thomas Flohr, Francesco Castellacci og Giancarlo Fisichella, mens Iron Lynx Ferrari #60 med Claudio Schiavoni, Andrea Piccini og Matteo Cressoni var 3. hurtigst i FP2. I FP3 var Team Project 1 Porsche #56 tilbage på førstepladsen med Egidio Perfetti, Riccardo Pera og Matteo Cairoli, ligesom de har været i så mange andre sessions i denne uge. #77 var næsthurtigst, og AF Corse Ferrari #83 med Francois Perrodo, Alessio Rovera og Nicklas Nielsen var 3. hurtigst.

Danske Nielsen var for øvrigt 5. hurtigst i FP2 tidligere på dagen.

Dempsey-Proton Porsche #77
Photo: JJ Media

I LMP2 har vi det danske islæt med High Class Racing #20. De var 6. hurtigst blandt alle LMP2 racerne, og næsthurtigst i Pro-Am i FP2, mens de var på P13 i FP3, og P6 blandt Pro-Am holdene.

Realteam Racing #70 havde et lille møde med autoværnet i FP2, men det krævede kun en udskiftning af næsen, og så var de klar igen. Corvette Racing #63 døjede med lidt elektriske problemer i FP2, men fik alligevel kørt en del omgange.

Nu har holdene godt tre timers forberedelse, inden den står på kvalifikation klokken 18.20 senere i dag. Kvalifikationen kan følges på video live stream på Fiawec.com, eller som ren lyd på Radiolemans.com

Relaterede nyheder