Action hele vejen igennem i Monaco

ABB FIA Formula E World Championship var tilbage i Monaco, hvor serien senest kørte i foråret 2019.

Den klassiske Formel 1 bane er på en to-års cyklus, men denne gang var det på den komplette Formel 1 bane, hvor der tidligere er blevet kørt på en forkortet udgave.

Den forsvarende Formel E mester, Antonio Felix da Costa havde taget Pole Position for DS Techeetah, foran Robin Frijns i Envision Virgin Racing, Mitch Evans i Jaguar Racing, Jean-Eric Vergne i DS Techeetah, Maximilian Günther i BMW i Andretti, og Oliver Rowland i Nissan e.dams.

Den sidstnævnte lavede dog en fejl i forbindelse med Super Pole, hvor holdet fik sendt ham for sent ud af pitten. I Super Pole har hver kører 30 sekunder til at komme ud af pitten, og starte den flyvende omgang, men det nåede Nissan e.dams holdet altså ikke.

Norman Nato fik en straf på 2 startplaceringer, da han havde kørt for hurtigt under dobbelt gul flagzone under træningen. Dermed rykkede han tilbage på startplads P12.

Mesterskabsførende Nyck de Vries blev nød til at starte løbet fra sidstepladsen ombord hans Mercedes-EQ racer, da holdet valgte at skifte både batteri og gearkasse. Hollænderen havde lavet en lille fejl under kvalifikationen, hvor han fik slået 250kW programmet fra, så bilen gik ned på 200kW. Det betød at hans kvalifikationstid alligevel ikke var ret god, så holdet tog muligheden for at få noget frisk udstyr på bilen, og så tage straffen med sidste startplacering, samt 10 sekunders Stop & Go under løbet. Sergio Sette Camara holdt også i bagerst startrække, da hans hold måtte skifte noget elektronik på bilen, efter problemer i træningerne, så han gik glip af kvalifikationen.

Monaco ePrix 2021 start

Alle 24 biler kom fint afsted, indtil vi kom til hårnålen ud for hotellet, hvor der var harmonikasammenstød mellem Alexander Sims, Jake Dennis og Pascal Wehrlein. Alle kunne køre derfra, mens Sims måtte trække ind i pitten, og udgå.

Frijns tog føringen af løbet på 3. omgang, da han fik udbremset Felix da Costa i Sving 1.

Jake Dennis fik en Drive-through straf, da han havde ladet for meget strøm på batteriet i forbindelse med en nedbremsning.

Der var nogle skærmydsler mellem Jean-Eric Vergne og Mitch Evans i Havnechikanen, hvilket Felix da Costa udnyttede til at smutte forbi de to. Portugiseren var faldet bag de to, da han var inde for at aktivere Attack Mode.

Robin Frijns

Frijns mistede føringen til Felix da Costa, da han var inde for at aktivere Attack Mode, men kunne hurtigt komme forbi igen, med den ekstra motorkraft.

Stoffel Vandoorne, Antonio Felix da Costa, Sam Bird, Jean-Eric Vergne og Nyck de Vries var de 5 kørere, som fik Fan Boost i dagens løb.

Størstedelen af feltet var hurtigt inde for at tage deres andet Attack Mode, meget tidligt i løbet, så de ikke skulle bekymre sig om eventuelle Safety Car perioder eller andre afbrydelser, senere i løbet.

JEV lavede en fejl i forbindelse med hans andet forsøg på at aktivere Attack Mode, så han ikke fik krydset stregerne korrekt. Det betød at han mistede to pladser, men uden at få Attack Mode aktiveret. En dyr fejl fra Franskmanden.

Det lykkedes Evans at få aktiveret sit Attack Mode for anden gang, uden at miste nogen placeringer. Dermed lå Newzealænderen rigtig lunt i svinget, til at køre en 3. plads hjem i løbet.

Mitch Evans

Felix da Costa tog føringen af løbet, da han brugte Fan Boost igennem tunnelen, og dermed blæste forbi Frijns. Samtidig var Evans stadig på Attack Mode, og kom op på andenpladsen en halv omgang senere, og tog føringen af løbet blot to sving senere. Fantastisk udnyttet.

Der kom Safety Car med 15 minutter tilbage af løbet, da Rene Rast havde ramt autoværnet, på vej ud af Sainte Devote, efter han lå side og side med Nick Cassidy, uden at der var plads til begge kørere.

Løbet blev frigivet igen med 6 minutter plus en omgang tilbage.

JEV tog Attack Mode lige efter SC perioden sluttede, hvilket sendte ham helt tilbage på 8. pladsen, inden han kunne flette ind i rækken.

Evans virkede til at være en prop i flasken, da Felix da Costa lå helt oppe under bagvingen. Samtidig fik Vergne arbejdet sig op på 4. pladsen, da der var ballade mellem Günther og Rowland i Havnechikanen, kombineret med at han stadig var på Attack Mode.

Nyck de Vries gik i stå et par omgange før mål, men han mistede alligevel ikke det helt store resultat, da han var langt udenfor pointene i forvejen.

Antonio Felix da Costa

Kørerne skulle tænke rigtig meget på strømforbruget på sidste omgang, og Evans var meget tæt på at løbe tør for strøm. Det betød at Felix da Costa kunne overhale ham på vej ud af tunnelen.

Da først han var kommet forbi, var Evans endnu mere prop i flasken, hvor der var kontakt mellem Frijns og Evans ved Svømmepølen, så Evans måtte skære ind over chikanen, for at bibeholde pladsen. Imidlertid mistede han placeringen på vej hen mod målstregen.

Antonio Felix da Costa krydsede målstregen som vinder, foran Robin Frijns, Mitch Evans, Jean-Eric Vergne, Maximilian Günther, Oliver Rowland, Sam Bird, Nick Cassidy, Andre Lotterer og Alexander Lynn på P10.

Flere af kørerne var dog meget tæt på 0,0% strøm, da de krydsede målstregen. Derfor skulle dommerne i gang med at tjekke det helt præcise strømforbrug, inden alle placeringerne kunne bekræftes.

Robin Frijns er gået i front af mesterskabet, foran Nyck de Vries, Mitch Evans og Antonio Felix da Costa.

Den næste afdeling af ABB FIA Formula E World Championship køres 19. og 20. juni i Puebla i Mexico, hvor der skal køres endnu en dobbeltafdeling.