Pointstillingerne i ELMS efter 2. afdeling

Der er sket ting og sager i pointstillingerne, efter 2. afdeling af European Le Mans Series, som blev kørt på Red Bull Ring i forgangene weekend.

Team WRT #41 fik udbygget føringen i LMP2 mesterskabet, ved nu at have vundet begge sæsonens løb. G-Drive Racing #26 er rykket frem på andenpladsen i mesterskabet, efter de sluttede toer i weekendens løb. Til gengæld er United Autosports #22 faldet tilbage på 3. pladsen, efter et yderst skuffende resultat for det succesvandte hold, hvor det kun blev til en 7. pladsen.

Team WRT #41

Cool Racing #19 sidder solidt på LMP3 mesterskabet indtil nu, med to sejre ud af to mulige. Inter Europol Competition #13 er rykket frem på andenpladsen i mesterskabet, efter en 3. plads i åbningsløbet, og en 4. plads denne gang. Eurointernational #11 har gjort et tigerspring i mesterskabet, med weekendens podieplads, hvilket blandt andet gik ud over RLR MSport #15, som har danske Malthe Jakobsen som en af kørerne. RLR MSport #15 var uheldige at blive påkørt en time inde i 4 timers løbet, og gik derfor glip af point i løbet. De mangler aktuelt 32 point op til 1. pladsen i mesterskabet, men med 16 deltagere i klassen, er der minimum seks biler hver gang, som ikke scorer point. Så det er bestemt ikke umuligt at hente igen.

Cool Racing #19

Iron Lynx Ferrari #80 holder fast i GTE føringen, selvom de ikke kunne gentage sejren fra åbningsløbet. De er dog stabile, hvilket er meget vigtigt indenfor sportsvognsræs. Næsten ligeså stabile er Spirit Of Race Ferrari #55 på andenpladsen. De er rykket frem på andenpladsen i mesterskabet, efter de sluttede treer i Barcelona, og toer på Red Bull Ring. Det avancement er på bekostning af Proton Competition Porsche #77, som er rykket ned på 3. pladsen. De bliver pustet i nakken af vinderne AF Corse Ferrari #88, som for alvor har meldt sig ind i mesterskabet, med både Pole og løbssejr. De gik glip af åbningsløbet grundet et par positive COVID-19 test resultater.

Iron Lynx Ferrari #80

Mens det ser positivt ud for Iron Lynx Ferrari #80, kunne #83 med blandt andet Michelle Gatting i bilen godt bruge lidt mere held. De tre kvinder var så uheldige at blive påkørt på allersidste omgang i det lange 4-timers løb, og i stedet for at få 12 point på kontoen, som en 4. plads giver, blev det til 0 point, da de ikke krydsede målstregen. De mangler 28 point op til føringen af mesterskabet, men ligesom de udgik, kan konkurrenterne også blive ramt af uheld. Det bliver dog svære at hente de point, end for RLR MSport #15 i LMP3, da alle i GTE er sikret point (såfremt de krydser målstregen), da der er 9 biler tilmeldt hele ELMS sæsonen.

Næste afdeling af European Le Mans Series køres den 6. juni på Le Castellet banen i de sydlige Frankrig, som også kendes som Circuit Paul Ricard.