Pointstillingerne efter Paul Ricard

European Le Mans Series løbet på Paul Ricard banen i Frankrig har gjort mesterskabsstillingerne meget mere spændende, end de var før weekenden.

I LMP2 er de totalt suveræne (inden weekenden) Team WRT #41 stadig i front, men nu blot 3 point foran G-Drive Racing #26, som vandt løbet, men også scorede et bonuspoint fra Pole Position. De forsvarende mestre fra United Autosports #22 er 21 point fra mesterskabsføringen. Men med 78 point tilbage i sæsonen, er der absolut intet afgjort endnu.

Team WRT #41

Blandt LMP2 Pro/Am holdene holdet G-Drive Racing #25 fast i føringen, men Racing Team Turkey #34 er rykket meget tættere på med dagens sejr. Ultimate #29 indtager 3. pladsen, men på samme pointantal som 34’eren.

Racing Team Turkey #34

Cool Racing #19 holder fast i LMP3 føringen, og er faktisk rykket endnu længere i front, så de nu er 27 point foran andenpladsen. Det betyder at de med sikkerhed kan forlade næste løb som mesterskabsførende, uanset hvad der sker i løbet af weekenden. DKR Engineering #4 er rykket frem på andenpladsen i mesterskabet, med dagens sejr, mens RLR MSport #15 med Malthe Jakobsen er kørt frem på 3. pladsen. De er 38 point fra 1. pladsen, så de må maksimalt sætte 14 point mere til ved den næste afdeling, for stadig at have en chance for titlen. Så hvis Cool Racing #19 vinder, SKAL RLR MSport #15 slutte i top-5. Til gengæld er der 4 andre hold indenfor 8,5 point lige bag dem, så det er med at holde blikket stift rettet fremad.

Cool Racing #19

Det kommer næppe bag på nogen, at Iron Lynx Ferrari #80 stadig er i front af GTE mesterskabet – i hvert fald ikke, hvis man ved at de vandt dagens løb. Det italienske hold er nu 14 point foran Spirit Of Race Ferrari #55, mens AF Corse Ferrari #88 indtager 3. pladsen, blot to point foran Proton Competition Porsche #77 på 4. pladsen.

Som vi også nævnte i løbsrapporten, begynder det at se meget svært ud med hensyn til mesterskabsmedaljer for Iron Lynx Ferrari #83, som har Michelle Gatting som en af kørerne. Med endnu en nul-score i dagens løb, er de nu 53 fra mesterskabsføringen, og med 27 point op til 3. pladsen i mesterskabet, begynder det også at se svært ud – især når de efterfølgende biler heller ikke er ret langt bagved 3. pladsen.