46 biler i Road To Le Mans løb

Road To Le Mans stiller endnu en gang med et stort felt i forbindelse med 24 timers løbet i Le Mans.

Størstedelen af deltagerne er de faste hold fra Michelin Le Mans Cup. Løbsweekenden tæller også med til mesterskabet, som dog afvikles på en noget anden måde, end de normale LMC løb.

Der køres to løb af 55 minutter, hvor der er et køreskifte midtvejs i løbet. Der er også to separate kvalifikationer, hvor hver kvalifikation tæller til hvert sit løb.

11 biler er på startlisten til GT3 kategorien. Mesterskabsførende Iron Lynx Ferrari #8 har byttet begge kørere ud, hvor det i stedet bliver Rory Penttinen og Logan Sargeant som skal dele bilen. De får med garanti kamp til stregen fra Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2, som stiller op med de sædvanlige Julien Andlauer og Nicolas Leutwiler. Andlauer får travlt, da han også deltager i 24 timers løbet. Porsche holdet indtager aktuelt 2. pladsen i mesterskabet.

AF Corse Ferrari #51 er 3’er i mesterskabet, hvor Ken Abe får Eddie Cheever Jr med i bilen, som ny medkører. Den 4. og sidste bil som deltager i mesterskabet er Iron Lynx Ferrari #9. Her skal Doriane Pin køre igen, og hun har fået Manuela Gostner som medkører, efter Gostner er blevet skiftet ud med Sarah Bovy i holdets Le Mans bil. Holdet har scoret to tredjepladser i tre løb i år. De resterende 7 biler i klassen tæller ikke med i mesterskabet, men kører udelukkende om weekendens pokaler.

Team WRT Audi #32 og #72 stiller op i LMC, med en far-søn kombination Roald og Benjamin Goethe i #32. Benjamin er interessant med danske øjne, da han har en dansk mor. Den anden bil har indtil videre kun Charles Weerts skrevet på listen, mens Bronzekøreren ikke er skrevet på holdkortet endnu.

Herberth Motorsport Porsche #92 er også aktive i 24 timers løbet. Alfred Renauer var oprindelig skrevet på til 24 timers løbet, men må nøjes med LMC løbet, hvor han skal dele raceren med Jürgen Häring.

Ellers kan Le Mans veteranen Emmanuel Collard nævnes som deltager i Racetivity Mercedes #83, som han skal dele Charles-Henri Samani. Aston Martin bliver 5. mærke i LMC feltet, hvor Oman Racing #95 stiller op med Ahmad Al Harthy og Michael Dinan. Bilen drives af TF Sport, som også er aktive i 24 timers løbet.

Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2
Photo: JJ Media

Blandt LMP3 racerne har hele 35 biler meldt sig til, hvoraf 23 tæller med til mesterskabet. Mesterskabsførende United Autosports #22 stiller op med de to sædvanlige kørere, Gerald Kraut og Scott Andrews. Andrews deltager også i 24 timers løbet, hvor han skal køre for Kessel Racing (Car Guy) Ferrari #57. Toer i mesterskabet, Nielsen Racing #7 med Tony Wells og Colin Noble er også til start, mens P3 i mesterskabet – United Autosports #23 har skiftet Wayne Boyd ud med Duncan Tappy, som skal dele bilen med John Schauerman. Boyd er aktiv i 24 timers løbet, og skal fokusere på det.

CD Sport #33 med danske Michael Jensen og Adam Eteki stiller også til start. De er aktuelt 11’er i mesterskabet, og et top-10 resultat på Le Mans vil være som en sejr som dem, med det held som de har haft i år i LMC.

En masser af de ekstra biler i feltet, kommer fra LMP3 kategorien i European Le Mans Series. Det gælder også for RLR MSport #14, hvor Malthe Jakobsen skal dele bilen med Michael Benham. Deres 3. mand i ELMS, Alex Kapadia, skal køre i bil #15, som han skal dele med Martin Rich, som tidligere har kørt ELMS sammen med blandt andet Christian Stubbe Olsen og Martin Vedel Mortensen.

Alle holdene kan ses på denne her liste.

Road To Le Mans kører træning onsdag klokken 10.30 og 20.30, mens de to kvalifikationer køres torsdag 10.40 og 11.15. Weekendens første løb køres torsdag klokken 19.30, mens løb 2 køres 12.15 lørdag.

Relaterede nyheder