Hyperpole 2021

Hyperpole til 2021 udgaven af 24 timers løbet i Le Mans, blev 30 dramatiske minutter.

6 biler fra hver kategori skulle dyste omkring de 6 første startplaceringer i hver kategori, hvor de 6 biler var blevet fundet i kvalifikationen i går.

Dog var alle Hypercar biler med, da der kun er 5 biler i de kategori i år.

Alle biler på nær TF Sport #33 kørte på banen med det samme.

Corvette Racing #64 måtte pitte med det samme, da bilen ikke havde noget lys i forlygterne, hvilket er et krav – ikke bare fordi at det var ved at blive mørkt, men generelt i FIA WEC reglementet.

Toyota Gazoo Racing #7
Photo: JJ Media

Toyota Gazoo Racing #7 var på vej rundt på en fantastisk flyvende omgang, og satte 3:23,900 – ny rekordomgang, og cirka 3 sekunder hurtigere end gårsdagens tider. Holdkammeraterne i #8 var over et sekund fra Pole – så dominerende var Kamui Kobayashi. Glickenhaus Racing #708 var treer, foran Alpine Elf Matmut #36.

Porsche #92 holdt i gruset i Indianapolis, da Kevin Estre havde lavet en kæmpe brøler, og satte bilen hårdt i dækmuren. Det udløste et Rødt Flag, så bilen kunne fjernes. Bilen havde store skader på banen, og Estre lød meget opgivende over radioen, efter han selv havde inspiceret bilen. Han nævnte at der var et knæk i chassis’et. Meget skidt nyt for Michael Christensen og Neel Jani.

Inden da havde Team WRT #41 nået at sætte den hurtigste tid i LMP2 kategorien, mens ingen af GTE bilerne nåede at sætte en tid, inden det røde flag.

United Autosports #32 var i gang med at ændre opsætningen på bilen, da de ikke følge at bilen kørte perfekt ude på banen.

HubAuto Racing Porsche #72
Photo: JJ Media

Da kvalen blev sat i gang igen, var Kobayashi ude på endnu en flyvende omgang, som var meget tæt på at matche hans egen tid. Holdkammerat Brendon Harley var dog også væsentlig hurtigere, og var nu 0.330 sekund efter.

JOTA #38 sprang op på førstepladsen i LMP2, mens AF Corse Ferrari #5 var første GTE Pro bil til at sætte en hurtig tid.

Dempsey-Proton Racing Porsche #88 fortsatte de hurtigere tider fra træningerne, og satte P1 i GTE Am.

Alpine Elf Matmut #36 kom op på 3. pladsen i Hypercar, med stadig over 2 sekunder fra Toyota racerne. Glickenhaus Racing #708 kom foran med en tiendedel, men stadig over 2 sekunder fra Toyota.

HubAuto Racing Porsche #72 sprang op på GTE Pro Pole, mens Corvette Racing #64 kørte ny 3. bedste tid.

I GTE kategorierne var der flere hold som valgte at sætte nye dæk bilerne, med få minutter tilbage.

JOTA #38
Photo: JJ Media

Glickenhaus Racing gik virkelig til den, og satte nye dæk på begge biler, for at give det et sidste forsøg.

AF Corse Ferrari #52 var på vej mod potentiel Pole, men tabte over et sekund i Sektor 3.

Toyota Gazoo Racing #7 med Kamui Kobayashi (plus Jose Maria Lopez og Mike Conway) tog Pole Position, foran Toyota Gazoo Racing #8 med Brendon Hartley (plus Sebastien Buemi og Kazuki Nakajima), og med Alpine Elf Matmut #36 med Nico Lapierre (plus Andre Negrao og Matthieu Vaxiviere). Glickenhaus Racing #708 og #709 kom tæt på, men var stadig henholdsvis 1,7 og 3 sekunder fra Pole.

JOTA #38 med Antonio Felix da Costa (plus Roberto Gonzalez og Anthony Davidson), foran Team WRT #41 med Louis Deletraz (plus Robert Kubica og Yifei Ye), og med Panis Racing #65 med Will Stevens (plus James Allen og Julien Canal) på P3.

Dempsey-Proton Racing Porsche #88
Photo: JJ Media

HubAuto Racing Porsche #72 med Dries Vanthoor (plus Maxime Martin og Alvaro Parente) tog GTE Pro Pole, foran AF Corse Ferrari #52 med Daniel Serra (plus Sam Bird og Miguel Molina), og med Corvette Racing #64 med Nick Tandy (plus Alexander Sims og Tommy Milner) som treer. Et privathold, som slår alle fabriksholdene i GTE Pro – kæmpe bedrift!

Dempsey-Proton Racing Porsche #88 med Julien Andlauer (plus Dominique Bastien og Lance David Arnold) var på GTE Am Pole, foran GR Racing Porsche #86 med Ben Barker (plus Mike Wainwright og Tom Gamble), mens Team Project 1 Porsche #56 med Matteo Cairoli (plus Egidio Perfetti og Riccardo Pera) var tredje hurtigst.

Michael Christensen var den eneste dansker med en bil i dagens Hyperpole, og altså med et meget skidt udfald. Læs om de andre danskere i gårsdagens kvalifikation.

Nu har holdene en enkelt træning mere at køre i aften, inden fredagen er klargøringsdag for mekanikerne. Kørerne har ikke nogen kørerparade i år, og ikke helt så mange opgaver med pressen grundet COVID-19 restriktionerne, så de har en lidt mere afslappende fredag end normal.

Relaterede nyheder