FIA WEC pointstillingerne efter Le Mans

Efter alle bilerne har været igennem den afsluttende tekniske kontrol efter løbet, blev der heldigvis ikke fundet nogle uregelmæssigheder.

I Hypercar kategorien, er den vindende Toyota Gazoo Racing #7 gået i front af mesterskabet, foran søsterbilen #8, mens Alpine Elf Matmut #36 er treer. Der er dog absolut intet afgjort i det mesterskab endnu, der er kun er 30 point fra den førende 7’er til 36’eren, og der er stadig 65 point at køre om.

Toyota Gazoo Racing #7

Blandt LMP2 bilerne, er JOTA #28 gået i føring, men blot et point foran den vindende Team WRT #31, mens JOTA #38 er på 3. pladsen. United Autosports USA #22 er faldet helt tilbage på 4. pladsen, efter deres Le Mans, som bestemt ikke levede op til deres forventninger, som forsvarende vindere. Der er kun 22 point mellem #28 og #22 – altså mindre end en løbssejr til forskel.

JOTA #28

DragonSpeed USA #21 er gået i front af LMP2 Pro/Am, efter deres sejr, foran Racing Team Nederland #29 på andenpladsen, mens Realteam Racing #70 faldt fra 1. til 3. pladsen, på trods af deres podieplacering. High Class Racing #20 er på 4. pladsen i mesterskabet, men skal have noget held i sprøjten for at kunne rykke ind i top 3 i mesterskabet, da de har 30 point op til 70’eren. Men som vi så på sidste omgang af løbet med Team WRT #41, er absolut intet afgjort, før målstregen er passeret.

DragonSpeed USA #21

AF Corse Ferrari #51 har taget føringen i GTE Pro, mens Porsche #92 er rykket ned på andenpladsen. Mesterskabet skal sandsynligvis afgøres mellem de to, da Porsche #91 og AF Corse Ferrari #52 er langt bagefter. Ja, faktisk har Michael Christensen flere point end 52’eren, på trods af at han kun har kørt to ud af fire løb i år i Porsche #92.

AF Corse Ferrari #51

I GTE Am har AF Corse Ferrari #83 med Nicklas Nielsen som en af kørerne, fået kørt sig ud til et kæmpe forspring på hele 36,5 point over TF Sport Aston Martin #33. Men som tidligere nævnt, er der 65 point tilbage i sæsonen. Bag TF Sport #33 er der dog en hel hær af biler, som stadig har muligheder for at kunne gøre sig gældende. Cetilar Racing Ferrari #47 har kun scoret et enkelt point i de seneste to løb, og er gået fra at være titelkandidater, til at skulle kæmpe om de sekundære medaljer. AF Corse Ferrari #54 er lige bagved, mens Iron Lynx Ferrari #60, Aston Martin Racing #98, D’Station Racing Aston Martin #777 og Team Project 1 Porsche #56 er indenfor få point af hinanden.

AF Corse Ferrari #83

Iron Lynx Ferrari #85 har scoret point ved alle 4 løb i år, og indtager aktuelt 9. pladsen i mesterskabet, hvor Michelle Gatting har kørt tre ud af de fire løb indtil videre.

Den næste afdeling af FIA World Endurance Championship bliver den 30. oktober, når der skal køres 6 timers løb i Bahrain, og med den afsluttede 8 timers finale ugen efter, på samme bane.