Keating fortsætter med TF Sport

Ben Keating er en mand, som ofte ikke har kørt to år i samme bil.

Den 50-årige amerikaner har dog fået lyst til at fortsætte i selvsamme Aston Martin Vantage GTE racer, som han har kørt med hos TF Sport i 2021 sæsonen.

Holdkammeraterne til texaneren er ikke helt på plads endnu, da Dylan Pereira bliver opgraderet til Guldkører i 2022 sæsonen. Da man kun må have en Guld- eller Platinkører i bilen, plus en Sølvkører, udover Bronzekører Keating. Aktuelt er Felipe Fraga Guldkører i bilen.

Keating begyndte at køre racerbil i 2006, da han fik et kørekursus af konen. Herefter begyndte han at køre ræs, og havde hans første start i 24 timers løbet i Daytona i 2011 ombord en Porsche, og kørte i sådan en model i et par år.

I 2014 stillede han op i en SRT Viper – et af de mærker som bilhandleren selv har i porteføljen. Det var også bilen i 2015 og 2016. I 2017 var det tid til at prøve en Mercedes, som han holdt fast i gennem de næste 3 sæsoner i IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Udover GTD bilerne, har han dog også flirtet med LMP2, som er hans aktuelle bil i IMSA serien, som han har delt med danske Mikkel Jensen i år, og aktuelt fører mesterskabet.

TF Sport Aston Martin #33
Photo: JJ Media

Han har deltaget ved 24 timers løbet i Le Mans 7 gange indtil videre, og det har været i 7 forskellige biler. Første år var SRT Viper, herefter en ORECA 03R LMP2, Riley MK-30 LMP2, Ferrari 488 GTE, Ford GT, Porsche 911 RSR, og Aston Martin Vantage GTE.

Siden 2019 har han også deltaget i FIA World Endurance Championship – først en sæson for Team Project 1 Porsche, som ikke gik helt efter hensigten mesterskabsmæssigt, og hoppede herefter over til TF Sport #33. Her er holdet stadig med i mesterskabskampen, og dyster denne weekend mod AF Corse Ferrari #83, som har Nicklas Nielsen som en af kørerne.

Annonceringen er den første af formentlig flere Aston Martin programmer i FIA World Endurance Championship i den kommende sæson, men de andre hold, biler og kørere er ikke klar til at blive annonceret endnu.

Relaterede nyheder