Corvette Racing offentliggør 2022 planer

Corvette Racing har udnyttet sæsonfinalen i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, til at fortælle offentligheden omkring deres 2022 planer.

Holder stiller igen til start i IWSC, men skal have ombygget deres nuværende C8.R til GT3-lignende specifikationer, da GTLM kategorien lukker ned og GTD Pro bliver den nye virkelighed. Holdet har allerede testet et ABS system på bilerne, da de kørte i Detroit tidligere på året, da den afdeling ikke var en del af GTLM mesterskabet.

Men C8.R modellen i GTLM/GTE spec bliver ikke sat på hylden, men bliver i stedet sendt på en lille verdensturne. Holdet stiller nemlig op i FIA World Endurance Championship, hvor 1 bil skal køre i hele sæsonen, mens holdet tager en ekstra bil med til 24 timers løbet i Le Mans.

De 6 nuværende kørere fortsætter også i 2022 programmerne, hvor Jordan Taylor og Antonio Garcia skal fokusere udelukkende på IMSA mesterskabet i bil #3 (plus Le Mans i #63), med hjælp fra Nicky Catsburg ved de lange løb, mens Tommy Milner og Nick Tandy skal køre FIA WEC i bil #64, med hjælp fra Alexander Sims ved de længere løb.

Corvette Racing #63
Photo: JJ Media

Dermed er vi sikret mindst 5 biler i FIA WEC GTE Pro kategorien i 2022, som bliver den sidste sæson for den kategori. Her har ACO valgt at lukke den ned, da LMDh bilerne kommer til start i 2023, og dermed vil få mere fokus fra bilfabrikkerne. Corvette Racing har dog GT ræs som deres fokus indenfor General Motors, da Cadillac er blevet valgt som deres LMDh mærke, ligesom de aktuelt kører DPi.

Til sidst men ikke mindst har holdet offenltiggjort, at de bygger en ægte GT3 bil til 2024, som får modelbetegnelsen Z06 GT3.R. Det bliver første gang at Corvette Racing bygger en rigtig GT3 bil. Indtil nu har der været forskellige privatbyggede GT3 biler, med Callaway bilerne som de mest succesrige og prominente. Fabrikken vil dog ikke tillade at det bliver en global bil, men de skal nøjes med at køre i ADAC GT Masters. Corvette Racing vil samtidig sælge bilerne til private hold, så de kan få lov til at køre over hele verden.

De 6 kørere er alle i aktion denne weekend, hvor 10 timers løbet Petit Le Mans køres på Michelin Raceway Road Atlanta.

Relaterede nyheder