Toyota Gazoo med meget nyt i 2022

Der kommer til at ske flere ændringer hos Toyota Gazoo Racing forud for den kommende FIA World Endurance Championship sæson.

På kørersiden fortsætter de forsvarende Verdensmestre Kamui Kobayashi, Jose Maria Lopez og Mike Conway som holdkammerater i bil #7, mens Sebastien Buemi og Brendon Hartley ligeledes fortsætter i bil nummer 8. Buemi og Hartley får en ny japansk holdkammerat i form af Ryo Hirakawa.

27-årige Hirakawa har mange års erfaring i Super Formula serien i Japan, hvor han flere gange har kæmpet med omkring mesterskabet – titlen er dog desværre glippet indtil nu, hvor han blandt andet sluttede på den ærgerlige 2. plads i 2020. Han har også kørt i blandt andet Super GT mesterskabet, hvor han vandt mesterskabet i 2017, og er sluttet 2’er i mesterskabet tre gange siden.

Hirakawa har LMP2 erfaring fra 2016 og 2017, hvor han kørte for TDS Racing, heriblandt også to Le Mans starter.

Ryo Hirakawa
Photo: Toyota Gazoo Racing

Det bliver dog ikke eneste ændring. Kazuki Nakajima annoncerede at han gik på pension efter 2021 sæsonen, og skal nu i stedet være næstformand hos Toyota Gazoo Racing Europe, med særlig fokus på FIA WEC. Derfor kommer han stadig til at være involveret i holdet.

Kamui Kobayashi får to kasketter på i den kommende sæson. Udover at være kører, bliver han ny teamchef for hele Toyota Gazoo Racing i FIA WEC. Det bliver interessant er se, hvordan han jonglerer de to roller, når han selv skal sidde i bilen i 33% af tiden.

2022 bliver anden sæson for GR010 Hybrid raceren, som er holdets bud på en Hypercar. Vi har endnu til gode at se, præcis hvor meget modstand at de får i næste sæson. I 2021 var Alpine Matmut Elf eneste hold, som kørte fuld sæson, og de vender tilbage i 2022. Glickenhaus Racing har sagt at de kommer med en bil i hele 2022 sæsonen, og så spøger Peugeot Sport programmet også – men vi kender dog ikke nogen startdato for det program endnu.

FIA WEC sæsonen 2022 er planlagt til at starte i midten af marts på Sebring International Raceway.

Relaterede nyheder