Porsche tilbage til tidligere line-up i FIA WEC

Porsche har annonceret deres kørere til 2022 sæsonen i FIA World Endurance Championship.

De vender tilbage til deres gode, gamle line-up, som tidligere har hentet succes i både FIA WEC og 24 timers løbet på Le Mans i GTE Pro kategorien.

Bil #91 skal igen køres af Gianmaria Bruni og Richard Lietz. De to har kørt sammen siden 2018, hvor Bruni kom til Porsche fra Ferrari. Lietz har kørt Porsche racere siden 2004, og vandt GTE Pro titlen i 2015, og har sidenhen været et af de stærkeste kort for den tyske bilfabrik. De to får Frederic Makowiecki med i bilen på Le Mans, der bliver det eneste løb i 2022 sæsonen, hvor de tager en tredje kører med. 8 timers løbene på Sebring og i Bahrain bliver med to kørere på bilerne.

Porsche #92
Photo: JJ Media

I bil #92 bliver Kevin Estre og Michael Christensen genforenet. Estre og Christensen delte først 92’eren i 2017, og vandt 24 timers løbet i Le Mans sammen i 2018 med “den lyserøde gris”, inden de tog VM titlen i FIA WEC 2018/19 sæsonen, som det Le Mans også var en del af. Den tredje kører på det program var Laurens Vanthoor, som også var en del af 2018 Le Mans sejren. Belgieren er tilbage i bil #92 som 3. mand, efter han blev forbigået i den bil i 2021, mens Christensen havde rollen som tredjemand ved siden af Estre og Jani.

Neel Jani er ikke længere en del af Porsche’s GT bilerne, og står indtil videre kun på listen som reservekører til deres Formel E program.

FIA WEC 2022 er planlagt til at starte på Sebring i marts måned, hvor der både skal køres Prolog testen, foruden et 8-timers løb som sæsonstart.

Relaterede nyheder