PR1 med velkendt samt nyt – opdateret

PR1 Mathiasen Motorsports går et 2022 i måde, hvor der både er en masse velkendt, men også noget nyt i IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Det mesterskabsvindende LMP2 hold i både det generelle LMP2 mesterskab henover hele sæsonen, samt Michelin Endurance Cup mesterskabet i de lange løb, vil forsøge at genvinde IMEC titlen i 2022, med selvsamme hold.

Ben Keating, Scott Huffaker og Mikkel Jensen skal køre de 4 lange løb, som tæller Daytona, Sebring, Watkins Glen og Michelin Raceway Road Atlanta. På Daytona får trioen Nicolas Lapierre med i bilen – ligesom franskmanden også var i 2021.

PR1 Mathiasen Motorsports #52
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Mens Keating og Jensen kørte hele 2021 sæsonen, skal de to kun køre de 4 lange løb i 2022. Holdet sætter to andre kørere i bilen til sprintløbene – men de navne er endnu ikke klar til at blive offentliggjorte.

Ben Keating skal også køre med hos Mustang Sampling Cadillac #5 i DPi ved 24 timers løbet på Daytona. Texaneren har efterhånden en tradition med at dobbeltjobbe ved sæsonstarten, og plejer at gøre det rigtig godt uanset hvilken bil han sidder i.

Annonceringen er også en indirekte bekræftelse af, at Peugeot Sport ikke har bilen køreklar til FIA World Endurance Championship sæsonstarten, som skal køres på Sebring. Havde det været tilfældet, havde den franske bilgigant med sikkerhed forlangt, at Mikkel Jensen skulle holde 100% fokus på den nye opgave – men nu tillader de ham altså at køre IMSA på den weekend.

Udover bil #52, stiller holdet også op med endnu en bil, som kommer til at køre med nummer #11. Her er holdet heller ikke helt klar til at løfte sløret endnu, men den skal efter planen køre hele sæsonen.

2022 sæsonen starter med Rolex 24 at Daytona løbet i den sidste weekend af januar.

 

Opdatering

Holdet har også offentliggjort kørerne i bil #11 nu. Steven Thomas flytter fra WIN Autosport til PR1 Mathiasen Motorsports i 2022. Thomas får Jonathan Bomarito som fast medkører gennem hele sæsonen. Bomarito har været tilknyttet Mazda Motorsports i mange år, men de lukkede deres program efter sæsonfinalen i 2021, så derfor skulle han ud at finde nyt job.

Josh Pierson får sin sportsvogns løbsdebut i forbindelse med 24 timers løbet i Daytona. Den aktuelt 15-årige amerikaner skal køre med ved de 4 Michelin Endurance Cup, udover hans FIA World Endurance Championship program for United Autosports. Pierson har allerede testet for UA, men de tre skal mødes for første gang til ROAR testen på Daytona, som køres weekenden inden selve 24 timers løbet.

Bomarito får en gammel holdkammerat med i bilen til Daytona. Harry Tincknell bliver 4. mand på bilen. Tincknell og Bomarito kørte sammen hos Mazda Motorsports i mange år.

Relaterede nyheder