Dempsey-Proton med nyt power par

Dempsey-Proton Racing stiller op med et ny power par i FIA World Endurance Championship 2022.

Christian Ried er naturligvis tilbage ombord Porsche 911 RSR med startnummer 77. Han er den ene kører i FIA WEC historien, som har kørt samtlige løb siden 2012.

Traditionelt set plejer holdet at få medkørerne direkte fra Porsche’s junior program, men sådan er det ikke med 77’eren i år.

Harry Tincknell og Sebastian Priaulx bliver en del af den nye sammensætning, som skal forsøge at vinde GTE Am titlen.

Selvom Tincknell og Priaulx ikke direkte er en del af Porsches junior program, så er der stadig en Porsche forbindelse. De to er nemlig ansat af Multimatic, som leverer støddæmpere til Porsche. Og de bygger også den nye LMDh til den tyske bilfabrikant.

Dempsey-Proton Racing Porsche #77
Photo: JJ Media

Faktisk var Tincknell allerede til start for holdet ved 24 timers løbet i Le Mans i 2021, hvor han kørte i bil #99.

Priaulx vandt Porsche Carrera Cup North America mesterskabet i 2021, og har derfor allerede bevist sig værd ombord det tyske mærke.

Det er ikke første gang at Tincknell får en Priaulx som holdkammerat. Andy Priaulx, Sebastians far, var holdkammerat med Harry gennem Ford Chip Ganassi Racing årene i FIA WEC, og det er helt tilbage fra den tid, at Multimatic forbindelsen stammer – det var Multimatic som byggede Ford GT raceren. Det førte også til at Tincknell kom til Mazda Motorsports, da de deltog i DPi klassen i IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Dempsey-Proton Racing har endnu til gode at offentliggøre deres kørere i bil #88, men det bliver offentliggjort i nærmeste fremtid, da der kun er 2 uger til Prologen på Sebring International Raceway køres, mens åbningsløbet køres den 18. marts.

Hele startlisten for FIA WEC 2022 med de bekræftede kørere kan ses her.

Relaterede nyheder