United Autosports klar med første LMP2 bil til 2023

United Autosports er tidligt ude med annonceringerne omkring deres 2023 planer.

Det sejrsvante hold kommer til start i European Le Mans Series med en LMP2 Pro/Am bil, som har to rigtig stærke kort i bilen.

Brasilianske Daniel Schneider og britiske Andy Meyrick fortsætter deres samarbejde fra Michelin Le Mans Cup, hvor de to har dannet makkerpar siden 2020.

De to får intet ringere end Nelson Piquet Jr. med i bilen. Brasilianeren har tidligere kørt i LMP2 kategorien for Rebellion Racing, hvor han var holdkammerat med David Heinemeier Hansson og Mathias Beche i FIA World Endurance Championship. Han har dog primært kørt Stock Car Brazil siden, men er nu frisk på en europæisk sæson.

Piquet Jr, Schneider, Meyrick
Photo: United Autosports

Det bliver første gang at UA stiller op med en LMP2 Pro/Am bil. Holdet har indtil nu kun deltaget i den generelle LMP2 kategori. Forskellen er at Pro/Am skal have en Bronzekører i bilen, mens den generelle LMP2 kategori blot skal have en Sølvkører som den lavest rangerede kører.

Holdet har tidligere hentet mesterskabstitler i både LMP3 og LMP2 i European Le Mans Series, foruden LMP2 titlen i FIA World Endurance Championship. De har endnu til gode at vinde titler i Michelin Le Mans Cup, men det er dog blevet til sejre og podiepladser. Schneider og Meyrick har en enkelt podieplads sammen fra Paul Ricard i 2020.

Indtil videre har Schneider scoret et enkelt point i 2022, fra en 10. plads ved åbningsløbet i Paul Ricard, mens holdet udgik fra et potentielt top-5 resultat på Imola, da Meyrick fik en punktering, med kun få minutter tilbage af løbet.

Relaterede nyheder