Mange straffe efter Monza løb

Dommerne havde særdeles travlt søndag aften, efter det 4 timer lange European Le Mans Series løb på Autodromo Nazionale Monza.

Flere af afgørelserne fik stor indflydelse på løbsresultatet – som faktisk ikke er endeligt endnu.

Hvis vi tager dem fra en ende af – Prema Racing #9 fik en 10 sekunders tidsstraf, da Ferdinand Habsburg havde kørt ekstremt langsomt i pitindkørslen. Han var helt nede på 30 km/t, og det blev anset som værende farligt. Derfor fik de en 10 sekunders tidsstraf, hvilket skubber dem væk fra podiet i LMP2 kategorien. I stedet er Mühlner Motorsport #21 med Thomas Laurent, Matthias Kaiser, og Ugo de Wilde de nye treere, hvilket er deres første podie i LMP2.

I LMP3 kategorien er Nielsen Racing #7 en 35 sekunders tidsstraf, for ikke at have overholdt minimums pitstoptiden. I LMP3 kategorien skal der være 2 pitstops på en fastsat længde, mens det sidste er frit. Det endte med at koste holdet en enkelt placering.

Prema Racing #9

Eurointernational #11 var ligeledes under minimumstiden, hvilket gav dem en 31 sekunders tidsstraf. Det var dog ikke nok til at sende dem væk fra podiet, så de holder fast i deres 3. plads.

COOL Racing #27 fik en 43 sekunders tidsstraf for præcis det samme. Det kostede heller ikke dem nogen placeringer.

Der hvor det helt store drama/stridspunkt kommer ind er omkring Iron Lynx Ferrari #60. Det italienske hold er blevet diskvalificeret fra løbet, da de blev skubbet tilbage til Parc Ferme af søsterbilen #83. Det mener dommerne er at modtage hjælp fra en anden deltager, hvilket de mener er forbudt. Præcis hvorfor at Davide Rigon skulle have et hjælpende skub af Rahel Frey vides ikke. Iron Lynx holdet har dog protesteret over den afgørelse, og derfor er løbsresultatet ikke endeligt endnu i GTE kategorien. Hvis de bliver disket, er Proton Competition Porsche #77 de nye vindere, foran Kessel Racing Ferrari #57, mens Absolute Racing Porsche #18 med Andrew Haryanto, Martin Rump, og Alessio Piccariello potentielt rykker frem på 3. pladsen, hvilket vil være deres første ELMS podie. Men det skal altså afgøres i de kommende dage og uger.

Dommerne har dog masser af tid til at finde en afgørelse inden næste afdeling, da den først køres den sidste weekend i august måned i Barcelona.