Van der Linde og Wittmann på Daytona og Sebring

BMW M Motorsport har offentliggjort yderligere to kørere i deres kommende GTP program i IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Sheldon van der Linde og Marco Wittmann skal være 3. kørere på de to nye BMW M Hybrid V8 racere, når der skal køres 24 timers løb i Daytona i januar, samt ved 12 timers løbet på Sebring i marts. Det er ikke annonceret, hvem der skal sidde i henholdsvis bil #24 og #25.

For nogle yder siden blev det offentliggjort at Connor Di Phillippi og Nick Yelloly skal dele den ene racer, mens Augusto Farfus og Philipp Eng skal dele den anden gennem hele IMSA 2023 sæsonen.

Derudover skal Colton Herta hjælpe til på Daytona. Det er heller ikke annonceret hvilken bil han skal sidde i.

BMW M Team RLL
Photo Courtesy of IMSA / Michael L. Levitt

Den første samlede test foregik tidligere på ugen, hvor BMW, Acura og Cadillac testede på Michelin Raceway Road Atlanta. Oprindelig skulle Porsche også have deltaget, men de valgte i stedet at teste for sig selv på Sebring.

Den helt nye GTP kategori erstatter DPi kategorien i IMSA, som er den amerikanske version af Hypercar kategorien i FIA World Endurance Championship. Reglementet er lavet, så de “europæiske” Hypercars også kan deltage i IMSA. Dog ser det ikke ud til at det bliver i starten af IMSA 2023 sæsonen, at Toyota Gazoo Racing eller Ferrari kommer til USA. Glickenhaus Racing får indtil videre ikke lov til at stille op i IMSA, da de ikke producerer nok biler på årsbasis.

Alle biler er til stede på Sebring i marts, for FIA WEC holder deres åbningsløb for 2023 – men uden Acura og BMW, siden de udelukkende vil fokusere på IMSA i 2023.

Rolex 24 at Daytona køres den 28.-29. januar 2023.

Relaterede nyheder