Ferrari offentliggør Hypercar kørere

Ferrari har offentliggjort de 6 kørere, som skal køre den helt nye Ferrari 499P i FIA World Endurance Championship 2023.

I bil #50 skal danske Nicklas Nielsen dele køretiden med Miguel Molina og Antonio Fuoco, mens bil #51 bliver de forsvarende GTE Pro mestre James Calado og Alessandro Pier Guidi plus den tidligere Formel 1 kører Antonio Giovinazzi.

Nielsen har vundet et hav af løb og titler, siden han blev ansat hos Ferrari. Han var også med helt fra starten omkring testen af den nye bil, og var anden mand i bilen, efter Pier Guidi kørte de første kilometer i den. I 2022 kørte han LMP2, og snuppede blandet andet Pole Position og ikke mindst FIA WEC LMP2 Pro/Am titlen.

Molina og Fuoco var holdkammerater i GTE Pro kategorien i 2022, og sluttede året med en sejr ved 8 timers løbet i Bahrain. Molina har efterhånden været hos Ferrari i nogle år, efter han forlod Audi Sport og deres DTM program. Fuoco har hurtigt arbejdet sig op gennem rækkerne hos Ferrari. Først startede han i en GTE Am bil, og i 2022 avancerede han til GTE Pro bilen.

Ferrari 499P
Photo: Ferrari

Calado og Pier Guidi har kørt sammen siden 2017, hvor det er blevet til tre VM titler i GTE Pro, foruden to Le Mans sejre – senest i 2022, på deres vej mod VM titlen.

Giovinazzi kørte for Sauber/Alfa Romeo gennem flere sæsoner i Formel 1, men var senest aktiv i Formel E. Han har dog været på kontrakt med Ferrari siden 2017, og var også til start på Le Mans i 2018 i en ekstra GTE Pro bil, som kørte hjem på 5. pladsen.

De to Ferrari 499P racere får debut ved 1000 Miles løbet på Sebring den 17. marts 2023.

Relaterede nyheder