37 biler til start på Sebring

Åbningsløbet i FIA World Endurance Championship 2023 kommer til at have 37 biler på startgridden.

Størstedelen af listen til 1000 Miles løbet på Sebring er forventet, men der er en lille ændring omkring Hypercar og LMP2 kategorien.

Hertz Team JOTA og Proton Competition har ikke fået deres nye Porsche 963 racere leveret endnu, så derfor kan de ikke stille op i Hypercar kategorien. Hertz Team JOTA har valgt at stille op i LMP2 kategorien i stedet, hvor David Beckmann skal dele raceren med de to faste kørere for holdet, Yifei Ye og Will Stevens. Grunden til at Antonio Felix da Costa ikke kan deltage i løbet er, at der er et krav om en Sølvkører i bilen. Så derfor har tyske Beckmann fået muligheden for holdet.

Proton Competition har derimod valgt at springe over, og i stedet bare fokusere på deres GTE programmer, foruden LMP2 deltagelsen i European Le Mans Series. I hvert fald indtil deres nye Porsche 963 er klar til levering. Da startlisten til 24 timers løbet i Le Mans blev offentliggjort tidligere på ugen, var holdet heller ikke på listen.

Team WRT #31 har offentliggjort Robin Frijns og Ferdinand Habsburg som holdkammerater til Sean Gelael. Det er en ufattelig stærk lineup, med tre hurtige og erfarende sportsvognskørere, hvor den tidligere Formel 1 testkører Gelael er “den svageste led” som Sølvkører i bilen.

United Autosports USA #22 & Inter Europol Competition #34
Photo: JJ Media

Ellers er alle deltagere på nær en bekræftet på startlisten. Nicki Thiim er skrevet på holdkortet igen hos Northwest AMR #98, som han skal dele med Paul Dalla Lana. Deres holdkammerat er dog stadig Hr. eller Fru TBA. Men det kender vi efterhånden fra det hold, som også først offentliggjorde deres Sølvkører i selve løbsugen sidste år.

Dermed har vi 8 danske deltagere på listen indtil videre. Michael Christensen skal køre for Porsche Penske Motorsport #7 i Hypercar, hvor han skal kæmpe mod Nicklas Nielsen i Ferrari AF Corse #50, og Mikkel Jensen i Peugeot TotalEnergies #93.

I LMP2 kategorien har vi JOTA #28 med Oliver Rasmussen og David Heinemeier Hansson, som har Pietro Fittipaldi som 3. mand på bilen. Bestemt heller ikke en kombination, som man skal kimse af.

GTE Am kategorien har udover den førnævnte Thiim også Michelle Gatting som en del af Iron Dames #85, som nu skal køre med en Porsche 911 RSR -19 sammen med Sarah Bovy og Rahel Frey.

Sidst men ikke mindst er Mikkel Overgaard Pedersen rykket over til Proton Competition Porsche #77, hvor han skal dele raceren med Christian Ried og Julien Andlauer. Det er en fantastisk chance for den unge dansker, der nu har to holdkammerater som med sikkerhed kan kæmpe med helt fremme i mesterskabet. Ried er den eneste kører, som har kørt samtlige FIA WEC løb indtil, og har vundet titlen, foruden han er forsvarende ELMS mester. Andlauer er en af de allerhurtigste Porsche fabrikskørere, som Mikkel tidligere har kørt imod i Porsche Mobil 1 Supercup, og slog ved flere lejligheder i 2018 og 2019 sæsonerne.

Hele deltagerlisten kan ses her.

Holdene begynder allerede at teste på Sebring International Raceway den 11. marts, og fortsætter dagen efter, inden selve løbsugen starter onsdag den 15. 1000 Miles of Sebring køres fredag den 17. marts 2023.

Relaterede nyheder