Flere uheld i FP3

Det var ikke til at se, at kørerne til 24 timers løbet i Le Mans allerede havde haft 5 timers fri træning i går, foruden en helt testdag i søndags, og en times kvalifikation i går, for der blev lavet rigtig mange fejl i FP3.

Der var to store uheld for henholdsvis IDEC Sport #17 og DragonSpeed USA #21. Begge uheld var meget ens, da henholdsvis Dwight Merriman og Juan Pablo Montoya tabte deres respektive biler under nedbremsningen til Dunlop chikanen. Begge biler ramte dækmuren meget hårdt, så der kom store skader på bilerne. Mekanikerne hos begge hold får meget travlt i de næste timer, for at se om de kan få bilerne klar til FP4 senere i aften.

Glickenhaus Racing #709
Photo: JJ Media

Derudover var Toyota Gazoo Racing #8 hårdt i dækmuren i Indianapolis, hvor Kazuki Nakajima dog selv kunne køre bilen tilbage til pitten, hvor der skulle en ny bagvinge m.v. på bilen, inden den kunne køre igen.

Træningen blev afsluttet med TF Sport Aston Martin #95 i dækmuren i Indianapolis, hvor Oliver Hancock ligeledes kunne få den kørt hjem til pitten.

High Class Racing #20 havde et problem med et hjul, så de måtte have hjælp til at komme tilbage til pitten, og var ude at køre igen bagefter.

Glickenhaus Racing havde skiftet motor på begge biler, hvilket der ikke er noget unormalt i, da man gerne vil have en frisk eller næsten frisk motor i bilen forud for 24 timers løbet. Problemet var bare at de nye motorer drillede, men så er det godt at der stadig er over 2 timers kørsel i dag for holdet.

Men der var også positive nyheder. Team Project 1 Porsche #46 var blevet repareret efter gårsdagens uheld, kort tid før midnat.

Team Project 1 Porsche #46
Photo: JJ Media

Alpine Elf Matmut #36 sluttede hurtigst blandt Hypercar bilerne, foran Toyota Gazoo Racing #7 og #8, mens Glickenhaus Racing #708 og #709 fulgte efter.

JOTA #38 var hurtigst i LMP2, foran United Autosports USA #22 og United Autosports #23.

DragonSpeed USA #21 nåede at sætte hurtigste tid i LMP2 Pro/Am, inden deres uheld.

High Class Racing #20 med Dennis Andersen, Marco Sørensen og Ricky Taylor var 20. hurtigst i LMP2 og 7. hurtigst i LMP2 Pro/Am, mens holdkammeraterne i #49 med Anders Fjordbach, Jan og Kevin Magnussen var 22. hurtigst.

DragonSpeed USA #21
Photo: JJ Media

Porsche #92 med Michael Christensen, Kevin Estre og Neel Jani sluttede hurtigst i GTE Pro, foran WeatherTech Racing Porsche #79 og Porsche #91.

Dempsey-Proton Racing Porsche #88 var igen igen hurtigst i GTE Am, foran Team Project 1 Porsche #56, og Dempsey-Proton Racing Porsche #77.

Nicklas Nielsen, Alessio Rovera og Francois Perrodo sluttede 5’er i AF Corse Ferrari #83.

Iron Lynx Ferrari #85 med Rahel Frey, Sarah Bovy og Michelle Gatting kørte 7. hurtigste tid i GTE Am.

Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

Aston Martin Racing #98 med Paul Dalla Lana, Marcos Gomes og Nicki Thiim var 12. hurtigste bil, mens Kessel Racing Ferrari #57 med Scott Andrews, Mikkel Jensen og Takeshi Kimura sluttede 14’er blandt Am bilerne.

Det næste programpunkt – for nogle af FIA WEC bilerne – er Hyperpole, som køres klokken 21.00, mens der er træning for alle biler fra klokken 22.00.

Relaterede nyheder