Le Mans 2022 – de midterste timer

Løbets 8. time startede med drama, da der var en dækeksplosion for Corvette Racing #63, som ellers førte GTE Pro.

64’eren havde også været i problemer, da de måtte skifte bremserne tidligt i løbet.

United Autosports #23 fik en Drive-through, på grund af et Unsafe Release i pitten.

Proton Competition Porsche #93 blev sendt af i Indianapolis af AF Corse Ferrari #61, og ramte dækmuren ekstremt hårdt. Michael Fassbender forsøgte at køre videre, men måtte stoppe. Efter lang tid, fik han bilen kørt tilbage til pitten.

ARC Bratislava #44
Photo: JJ Media

Glickenhaus Racing #708 havde et spin i Tertre Rouge, hvor Olivier Pla snittede barrieren let. Det tog franskmanden lang tid, inden han var kørende igen. Det lykkedes ham at få bilen tilbage til pitten, men den skulle skubbes ind i garagen med det samme, da bilen ikke styrede lige længere.

AF Corse Ferrari #61 fik en 1 minutters Stop & Go straf for kontakten med Proton Competition Porsche #93.

Corvette Racing #63 var tilbage på banen, men efter næsten en time i garagen.

Efter den tidligere reparation var Proton Competition Porsche #93 tilbage på banen. Uheldigvis røg Fassbender i gruset igen kort tid efter.

Realteam by WRT #41 holdt i gruset i Porsche kurverne. Det udløste et par Slow Zones, for at få de biler tilbage på banen.

JMW Motorsport Ferrari #66 fik en Drive-through, for at have kørt for hurtigt i en Slow Zone.

JOTA #28
Photo: JJ Media

Nielsen Racing #24 fik en 10 sekunders pitstop straf, på grund af et Unsafe Release i pitten.

CD Sport #27 fik en 5 sekunders pitstop straf, da de ikke havde bremset ned i tide til 80km/t, i forbindelse med en Slow Zone. Samme straffe tilfaldt Corvette Racing #64, Iron Lynx Ferrari #60, Iron Lynx Ferrari #80, Inception Racing Ferrari #59, og Hardpoint Motorsport Porsche #99.

D’Station Racing Aston Martin #777 måtte trække sig fra løbet, da de havde for store skader på et hjulophæng.

AF Corse #83 var i pitten igen med flere tekniske problemer. Denne gang koblingen som drillede. Det kostede dem flere omgange i pitten, inden de var tilbage på banen.

Spirit of Race Ferrari #71 kom i pitten, efter der var rapporteret oliespild fra den. Selvfølgelig blev den skubbet i garagen. Det var dog ikke olie men vand – men det var stadig skidt nyt for holdet. Efter mekanikerne havde forsøgt i lang tid, måtte de opgive, og trække sig fra løbet.

GR Racing Porsche #86 fik en 5 sekunders pitstop straf, da Riccardo Pera var løbet rundt om bilen, inden bilens motor var stoppet.

GR Racing Porsche #86
Photo: JJ Media

Team Project 1 Porsche #56 og Duqueine Team #30 havde et sammenstød, men begge biler kunne fortsætte.

Duqueine Team #30 spandt rundt i Mulsanne svinget, lige foran Alpine Elf Team #36.

CD Sport #27 mistede sit venstre forhjul under nedbremsningen til Mulsanne Svinget, og måtte humpe tilbage til pitten.

Inter Europol Competition #43 fik en 5 sekunders pitstop straf, da der var en mekaniker over den hvide linje i pitten, da bilen kørte afsted.

Team Penske #5 fik også en 5 sekunders pitstop straf, men det var for at have kørt for hurtigt i en Slow Zone.

AF Corse Ferrari #52 fik en 5 sekunders pitstop straf, da de havde brugt noget måleudstyr på bilen, mens de var i gang med at tanke.

AF Corse Ferrari #61 var en tur igennem gruset, men kom selv videre.

Riley Motorsports Ferrari #74 & TF Sport Aston Martin #33
Photo: JJ Media

Der var kontakt mellem Vector Sport #10 og WRT #31 ved indgangen til Daytona Chikanen. Sean Gelael i 31’eren prøvede at dykke indenom under nedbremsningen, med det mislykkedes.

United Autosports USA #22 fik en Drive-through, for at have kørt for hurtigt i en Slow Zone.

Inception Racing Ferrari #59 måtte trække sig fra løbet, da de mistede trækkraft, og ikke kunne få bilen hjem til pitten.

GR Racing Porsche #86 havde en vild tur over gruset i Porsche kurverne, men Ben Barker fik selv fundet asfalten igen.

Riley Motorsports Ferrari #74 fik en Drive-through på grund af Track Limits.

Northwest AMR #98
Photo: JJ Media

Der var drama for den førende GTE Pro bil, da Michael Christensen i Porsche #92 fik låst hjulene på vej ind i Mulsanne svinget. Det resulterede i en dækeksplosion på det højre forhjul, hvilket rykkede hele fronten af bilen. Christensen forklarede efterfølgende, at de allerede havde en sivepunktering på bagakslen, som de alligevel skulle pitte for at skifte – men det nåede de altså ikke.

Kort tid efter det var sket, var der også problemer for den førende Toyota Gazoo Racing #7. Bilen stoppede ved Arnage, hvor de forsøgte at nulstille bilen, ikke kun en, men mange gange. Det lykkedes ikke, så Jose Maria Lopez måtte køre langsomt tilbage til pitten. Her kunne mekanikerne ikke gøre noget i første omgang, da hybriddelen var i farlig tilstand. Så først da Lopez fik den sat i sikker tilstand, kunne de begynde at tanke bilen – hvorefter argentineren blot kørte tilbage på banen igen.

WeatherTech Racing Porsche #79 havde et spin med Thomas Merrill bag rattet, men ramte heldigvis ikke noget.

Porsche #92
Photo: JJ Media

Team WRT #32 måtte en tur i pitten, hvor mekanikerne havde snuden af raceren. Tidligere i løbet var en køleslange til bremsekølingen hoppet af, men det var uvist om det var tilfældet igen.

Iron Lynx Ferrari #75 fik låst hjulene under nedbremsningen til Mulsanne Svinget, og kort tid efter skete præcis det samme, som var sket for Porsche #92 –  dækket eksploderede og rykkede hele fronten af raceren. Alle de vragdele, gav en ny Slow Zone, for at få dem ryddet op.

Team Project 1 Porsche #56 havde en kæmpe afkørsel, under nedbremsningen til Daytona Chikanen. Bagenden skrev ud for Brendan Iribe, og inden han kunne nå at korrigere, ramte bilen autoværnet meget hårdt med både for- og bagenden. Bilen kunne ikke selv køre derfra, og var derfor ude af løbet på stedet. Heldigvis var Iribe ok, og han kunne selv stige ud af bilen.

DKR Engineering #3 var en tur af banen i Mulsanne svinget, hvor Laurents Hörr egentlig var på vej igennem gruset, efter en nedbremsningsfejl, men så endte helt ude ved dækmuren.

AF Corse #83 lavede en fejl under nedbremsningen til Arnarge. Francois Perrodo var i gang med at overhale langsommere GTE trafik, men fik låst alle fire hjul, og skøjtede sidelæns. Heldigvis fik han den stoppet, inden han ramte noget, eller satte den i gruset.

Toyota Gazoo Racing #8
Photo: JJ Media

GR Racing Porsche #86 holdt i gruset i Indianapolis, og måtte have hjælp til at komme tilbage på asfalten.

Iron Lynx Ferrari #80 fik en Drive-through på grund af Track Limits. Samme straf tilfaldt Northwest AMR #98, da Paul Dalla Lana havde været ude over de hvide linjer lidt for mange gange.

Efter 17 timers ræs var Toyota Gazoo Racing #8 i front af Hypercar, JOTA #38 fortsat i en suveræn føring af LMP2, Algarve Pro Racing #45 i LMP2 Pro/Am, Corvette Racing #64 i GTE Pro, og TF Sport Aston Martin #33 med Marco Sørensen i GTE Am.

Med hensyn til de andre danskere – Oliver Rasmussen lå treer med JOTA #28, Inter Europol Competition #43 med David Heinemeier Hansson var 15’er i LMP2, mens AF Corse #83 med Nicklas Nielsen var 18’er i LMP2, og toer i LMP2 Pro/Am. CD Sport #27 var stadig kørende med Michael Jensen, og var 26’er blandt LMP2 bilerne, og 9’er i LMP2 Pro/Am.

Michael Christensen og Porsche #92 var røget tilbage på 6. pladsen i GTE Pro, efter deres dækeksplosion, og efterfølgende reparation på 7 et halvt minut.

Northwest AMR #98 med Nicki Thiim var firer i GTE Am, mens Iron Dames Ferrari #85 med Michelle Gatting var 10’er, og Kessel Racing Ferrari #57 med Frederik Schandorff og Mikkel Jensen var 14’er i GTE Am.

Kun 7 timer tilbage…

Relaterede nyheder