Svær start for flere hold på Monza

European Le Mans Series har fået alt andet end en nem start på Monza, hvor 2021 sæsonens 4. afdeling køres denne weekend.

Spirit Of Race Ferrari #55 har måtte skifte Matt Griffin ud, da han måtte rejse hjem fra Monza grundet familiære omstændigheder. Derfor er Alessandro Pier Guidi blevet hentet ind som erstatning, og skal være holdkammerat med Duncan Cameron og David Perel resten af weekenden.

Inter Europol Competition #13 havde et afkørsel under torsdagens uofficielle tests, men fik bilen repareret til fredagens officielle testkørsler, og bilen har kørt fint siden da.

Cool Racing #37 havde en kæmpe afkørsel i Lesmo 2 svinget under FP1, hvor Antonin Borga kom lidt for langt ud over curben, og bilen så skød på tværs af banen, og over i Tecpro barrieren, som ødelagde både for- og bagenden af bilen. Selvom det så voldsomt ud, nåede mekanikerne at få bilen repareret til Bronzetesten senere på eftermiddagen.

Spirit Of Race Ferrari #55
Photo: JJ Media

Eurointernational #11 havde et afkørsel få minutter efter Cool Racing, men dette var i Variante Ascari, hvor Jacopo Baratto ramte baglæns ind dækmuren, og flækkede motorblokken på bilen. Så de har trukket sig fra weekenden, inden den for alvor kom i gang.

Racing Team Turkey #34 havde også en afkørsel, men en mindre en af slagsen, som mekanikerne heldigvis kunne løse uden alt for meget overarbejde.

Hos United Autosports #32 bliver der dog ikke slidt meget på materiellet i denne weekend. Job van Uitert er blevet testet positiv for COVID-19, efter han viste symptomer torsdag aften. Han havde dog tilbragt hele torsdagen sammen med holdet, så de allesammen er blevet testet, og isoleret på hotellet, og holdt langt væk fra søsterbilerne. Den positive test er meget vel noget som kan påvirke næste weekends løb, hvor van Uitert efter planen skulle køre for Racing Team Nederland #29 i FIA WEC.

Cool Racing #37
Photo: JJ Media

Hvis vi kigger på selve resultaterne på banen, var Racing Team Turkey #34 hurtigt i FP1 og Bronzetesten, mens Team WRT #41 var hurtigst i FP2 blandt LMP2 bilerne. Da #34 er et Pro/Am hold, var de naturligvis også hurtigst her i FP1 og Bronzetesten, og faktisk også i FP2, hvor det blev til den generel 4. plads.

I LMP3 var DKR Engineering #4 hurtigst i FP1, med deres redesignede bil, mens Team Virage #20 var hurtigst i både Bronzetesten og FP2.

Indtil videre har det været ren AF Corse Ferrari #88 dominans i GTE kategorien, hvor de har været hurtigst i alle tre træninger.

Eurointernational #11
Photo: JJ Media

Denne weekend er Mikkel Jensen med ombord G-Drive Racing #26, som han deler med Roman Rusinov og Franco Colapinto. Det trekløver har været henholdsvis næsthurtigst i både FP1 og FP2, mens de ikke har nogen Bronze kører i bilen, og derfor ikke deltog i Bronzetesten.

Malthe Jakobsen og resten af RLR MSport #15 holdet med Alex Kapadia og Michael Benham var 6. hurtigst i FP1, 12. hurtigst i Bronzetesten, og 9. hurtigst i FP2. Unge Jakobsen har sat den højeste topfart målt af en LMP3 racer i weekenden, men det ser ikke ud til at vise sig på omgangstiderne. Til gengæld er det godt at have en hurtig bil ned af de lange langsider i løbet, da man alligevel ikke kan overhale i svingene eller chikanerne.

Michelle Gatting er igen på plads i Iron Lynx Ferrari #83, sammen med Manuela Gostner og Rahel Frey. I FP1 var de langsomste GTE bil, mens de var næsthurtigst i Bronzetesten. I FP2 var de 4. hurtigst af alle.

Kvalifikationen køres lørdag eftermiddag klokken 13.25, og kan følges via YouTube, hvor streamen starter 5 minutter før.

Relaterede nyheder