LMC kval med flere afbrydelser

Kvalifikationen til den 3. afdeling af Michelin Le Mans Cup 2021 blev kørt ved middagstid på Autodromo Nazionale Monza, lige udenfor Milano.

Først skulle de 6 GT3 biler på banen til deres 15 minutters kvalifikation.

En af de nye biler i klassen, AF Corse Ferrari #61 var den første bil til at sætte en hurtig tid i kvalifikationen. TF Sport Aston Martin #97 var næsthurtigste bil – en anden bil, som er ny til dette års mesterskab.

Ben Keating i #97 spang dog op på P1, på hans anden omgang.

Herefter vågnede den nye mand i Iron Lynx Ferrari #8, Gabriele Lancieri op til dåd, og satte hurtigste tid af alle.

Selvom mange prøvede, lykkedes det Gabriele Lancieri at holde fast i Pole Position med 0,065 foran holdkammerat Sarah Bovy i Iron Lynx Ferrari #9, som lå til at kunne Pole indtil allersidste sving, hvor hun tabte en lille smule tid. TF Sport Aston Martin #97 med Ben Keating var 3. hurtigst, mens Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2.

Iron Lynx Ferrari #8
Photo: JJ Media

Herefter var der 26 LMP3 som skulle ud til deres kvalifikation.

Der var et par steder rundt på banen, hvor bilerne kunne blive taget for Track Limits, og mens der var nogle få GT3 biler som blev taget for det, var der en hel flok LMP3 bier.

Freddie Hunt i Mühlner Motorsport #21 var den første kører til at sætte en hurtig tid blandt LMP3 bilerne. Søsterbilen #18 havde et spin i Lesmo 2, men kunne heldigvis selv køre derfra, så vi kunne nøjes men en lille hurtig lokal gul flagzone.

Phoenix Racing #5 var sprunget op på P1, foran søsterbilen fra WTM Powered by Phoenix #11.

Team Virage #20 var stoppet lige ved pitindkørslen, inden Mathias Lüthen fik liv i bilen igen. Få sekunder inden var der dog kommet Rødt Flag, da løbsledelsen ikke ville have en bil holdene der.

Der var 5 minutter og 41 minutter tilbage af kvalifikationen, da der blev givet grønt flag igen.

Vi var knapt kommet i gang igen, inden Team Virage #20 holdt stille ude på banen igen. Lüthen fik genstartet bilen endnu en gang, for blot at komme to sving længere frem, og så gå i stå igen. Løbsledelsen havde ikke anden mulighed end at smide det Røde Flag igen.

Samtidig blev han kaldt til dommerne, da han ikke var kørt i pit under det første røde flag, men kørt lige udenom pitindkørslen, og tog en langsom tur rundt på hele banen. Dommerne mistede dog tålmodigheden med holdet, og forbød dem at køre tilbage på banen, da kvalifikationen blev startet for 3. gang.

Der var flere af holdene, som ikke nåede rundt, inden det ternede flag kom ud.

Phoenix Racing #5
Photo: JJ Media

Phoenix Racing #5 med Finn Gehrsitz tog Pole Position, foran WTM Powered by Phoenix #11 med Thorsten Kratz, mens Antoine Duquin i Cool Racing #37 snuppede P3 i allersidste øjeblik fra Mühlner Motorsport #21 og Freddie Hunt.

Audunn Gudmundsson deler Team Thor #77 med Anders Fjordbach i denne weekend, og han kørte sig til 18. startposition, tre pladser foran danske Michael Jensen i CD Sport #33.

United Autosports #32 fik slet ikke sat nogen tid, grundet tekniske problemer med bilen.

Løbet køres senere i dag klokken 17.00, og kan følges på YouTube via Live Stream.

Relaterede nyheder