6 timers drama på Spa – opdateret

FIA World Endurance Championship var nået til deres 3. stop på 2023 kalenderen, hvilket var den altid krævende Spa Francorchamps i Belgien.

Toyota Gazoo Racing #7 med Kamui Kobayashi, Jose Maria Lopez, og Mike Conway startede fra Pole Position, mens Ferrari AF Corse #50 med Miguel Molina, Nicklas Nielsen, og Antonio Fuoco startede P2, og Ferrari AF Corse #51 med Antonio Giovinazzi, James Calado, og Alessandro Pier Guidi fra P3.

Peugeot TotalEnergies #93 med Jean-Eric Vergne, Paul Di Resta, og Mikkel Jensen startede 9’er, lige foran Porsche Penske Motorsport #5 med Frederic Makowiecki, Michael Christensen, og Dane Cameron som 10’er.

United Autosports #23 med Tom Blomqvist, Josh Pierson, og Oliver Jarvis var på LMP2 Pole , med Team WRT #41 med Louis Deletraz, Rui Andrade, og Robert Kubica toer, og Prema Racing #63 med Daniil Kvyat, Mirko Bortolotti, og Doriane Pin treer.

JOTA #28 med Pietro Fittipaldi, Oliver Rasmussen, og David Heinemeier Hansson startede 5’er blandt LMP2 racerne.

ORT by TF Aston Martin #25 med Ahmad Al Harthy, Charlie Eastwood, og Michael Dinan startede fra GTE Am Pole Position, foran Iron Dames Porsche #85 med Sarah Bovy, Rahel Frey, og Michelle Gatting, og Proton Competition Porsche #88 med Ryan Hardwick, Zacharie Robichon, og Harry Tincknell.

Dempsey-Proton Racing Porsche #77 med Christian Ried, Mikkel O. Pedersen, og Julien Andlauer startede 11’er.

Det var lykkedes mekanikerne på AF Corse Ferrari #21, at få bygget en helt ny bil, efter fredagens uheld i træningen. Det var dog ikke lykkedes at få repareret Project 1 – AO Porsche #56 efter kvalifikationsuheldet, plus PJ Hyett havde brækket kravebenet, så han alligevel ikke ville kunne køre. Vi ønsker god bedring til amerikaneren.

Derfor var der 37 biler som kunne tage starten.

6 Hours of Spa Francorchamps 2023 start
Photo: JJ Media

Banen var våd, da det havde regnet op til løbet, plus skyerne hang lavt. Nogle kørere valgte at starte løbet på slicks, mens andre havde sat regndæk på bilerne.

På opvarmningsomgangen var flere biler af banen. United Autosports #22 ramte betonmuren på toppen af Raidillion, men kunne selv køre derfra uden nævneværdige skader.

Iron Lynx Porsche #60 var en tur gennem gruset, men kom fri igen. Dempsey-Proton Racing Porsche #77 havde ikke blot et, ikke to, men hele tre spin på de to første opvarmningsomgange. I sidstnævnte tilfælde havde Christian Ried hele to spin på toppen af Raidillon, men holdt bilen ude af muren begge gange.

Richard Mille AF Corse #83 havde et spin, men kom ligeledes videre.

Da feltet var spredt ud over mere end en halv omgang, valgte løbsledelsen at give kørerne en 3. opvarmningsomgang. Selv med den ekstra omgang, nåede #60 og #77 ikke op til feltet.

6 Hours of Spa Francorchamps 2023
Photo: JJ Media

Det blev en dramatisk første omgang, hvor kørerne med regndæk avancerede adskillige placeringer. Det betød at Ferrari AF Corse #51 tog føringen allerede i Sving 1. Toyota Gazoo Racing #7 havde satset på slicks, så de raslede ned gennem Hypercar feltet.

I GTE Am var Corvette Racing #33 gået i front, da Ben Keating havde satset på regndæk. Prema Racing #63 havde taget føringen i LMP2 kategorien, med imponerende kørsel fra Doriane Pin.

Proton Competition Porsche #88 havde et spin, men kom selv videre derfra.

Sådan gik det ikke for Iron Lynx Porsche #60, som fik gravet sig ned i gruset i Les Combes chikanen. Derfor kom der Safety Car, så bilen kunne blive trukket fri igen.

Da løbet blev givet frit igen, kom alle godt afsted.

Føringen i GTE Am skiftede, da D’Station Racing Aston Martin #777 fik udbremset Corvette Racing #33. Her var banen efterhånden blevet så tør, at kørerne på slicks havde en fordel.

United Autosports #23 tog føringen af LMP2 kategorien.

Ferrari AF Corse #50
Photo: JJ Media

Efter Toyota Gazoo Racing #7 havde været helt nede på 7. pladsen, rykkede de hurtigt fremad i feltet, og tog føringen af løbet 2 omgange efter SC var kørt ind.

Ferrari AF Corse #50 valgte at pitte efter slicks, mens søsterbilen #51 fortsatte ude på banen. Cadillac Racing #2, Hertz Team JOTA #38, og begge Peugeot TotalEnergies biler pittede ligeledes efter slicks.

Især Ferrari AF Corse #50 kæmpede hårdt med at få varme i dækkene, og listede rundt, som kørte Nicklas Nielsen bag Safety Car.

Det var dyrt for de hold, som ikke havde startet på slicks. Flere af dem tabte en omgang i forhold til konkurrenterne, inden de havde varme i dækkene.

Vector Sport #10 tabte det ene bagdæk for enden af Kemmel Straight, så stakkels Gabriel Aubry ikke kunne køre videre derfra. Det blev til en Full Course Yellow, så bilen kunne blive fjernet. Ydermere kaldte Aubry, at han ikke kunne starte motoren igen.

United Autosports #22 havde et spin netop som FCY perioden startede.

Da FCY perioden sluttede, var Michael Christensen i Porsche Penske Motorsport #6 hurtig på knappen, og fik overhalet Glickenhaus Racing #708, som ikke var helt så vågen.

Dempsey-Proton Racing Porsche #77
Photo: JJ Media

Porsche Penske Motorsport #6 var fremme på andenpladsen i løbet, efter begge Ferrari AF Corse racere var faldet langt tilbage. De var en omgang plus 45 sekunder bagude, i forhold til den førende Toyota Gazoo Racing #7! Så meget kostede det dækvalg ved starten af løbet, kontra at skøjte rundt i et par omgange, inden banen var klar til tørvejrsdæk.

Corvette Racing #33 havde også tabt en hel omgang til den førende D’Station Racing Aston Martin #777, og blev også overhalet af bilen på andenpladsen.

Prema Racing #63 tog andenpladsen i LMP2 kategorien, efter at have udaccelereret Team WRT #31 ud af La Source, og fik gennemført overhalingen in Eau Rouge.

Der var tæt kamp om andenpladsen i GTE Am, hvor ORT by TF Aston Martin #25 lå helt oppe under bagvingen på Iron Dames Porsche #85. Kampen foregik ikke kun ude på banen, da de to biler pittede på samme tid. Her var mekanikerne på #85 hurtigst, så Bovy fik et lille forspring. Faktisk var de så hurtige, at de overtog føringen af GTE Am kategorien, da D’Station Racing Aston Martin #777 ligeledes havde pittet.

Der var let kontakt mellem United Autosports #22 og Alpine Elf Team #36, men begge kunne køre videre.

Prema Racing #63
Photo: JJ Media

Floyd Vanwall Racing Team #4 havdeet spin på vej ud af pitten, da Esteban Guerrieri kom lidt for hurtigt på gassen. Heldigvis ramte han ikke betonmuren, da bilen skøjtede ukontrolleret over græsset.

Godt en time inde i løbet, begyndte det at småregne igen, netop som alle var kommet på slicks.

I Hypercar var gæstebilen fra Cadillac Racing #3 fremme på andenpladsen i løbet, men Toyota Gazoo Racing #8 havde efterhånden fået kørt sig frem på 3. pladsen i løbet – men 51 sekunder efter den førende søsterbil.

Porsche Penske Motorsport #6 havde virkelig fart på i de svære betingelser. Han fik overhalet Toyota Gazoo Racing #8, og hentede ind på Cadillac Racing #3 med op til 4 sekunder per omgang.

Der var kontakt mellem Iron Dames Porsche #85 og D’Station Racing Aston Martin #777, da Tomonobu Fujii var dykket forbi Sarah Bovy, og forsøgte at køre hende ud i græsset adskillige gange, på vej ned mod Eau Rouge.

Mens top-2 i LMP2 kategorien var stukket afsted, var der en forrygende kamp fra 3. til 8. pladsen, hvor bilerne kæmpede utrolig intenst.

Cadillac Racing #2 & Kessel Racing Ferrari #57
Photo: JJ Media

ORT by TF Aston Martin #25 fik en Drive-through, for at have kørt over den hvide linje i pitudkørslen.

Der var en kæmpe afkørsel i Eau Rouge/Raidillon, da Renger van der Zande i Cadillac Racing #3 røg af banen. Hollænderen var heldigvis ok, og alle sikkerhedssystemerne på bilen og banen fungerede som de skulle, men den helt nye Cadillac racer var fuldstændig revet i stykker af både TecPro barrieren, og den efterfølgende dækmur. Med en planlagt test i de kommende dage på Portimao banen, var det et kæmpe tilbageslag for holdet.

Da løbet blev givet frit igen, var der med det samme kamp mellem Porsche Penske Motorsport #6 og Toyota Gazoo Racing #8. De blev dog bremset lidt i GTE trafik, hvilket gjorde at ORT by TF Aston Martin #25 ramte op i bagenden på #6 – heldigvis uden skader på bilerne.

Toyota Gazoo Racing #7 var heldig at have nogle langsommere biler bag sig, da løbet var blevet frit. Så de havde lynhurtigt et 16 sekunders forspring til Porsche Penske Motorsport #6 på andenpladsen.

Floyd Vanvwall Racing Team #4 og Alpine Elf Team #36 fik begge en Drive-through, for at have kørt over den hvide linje i pitudkørslen.

JOTA #28
Photo: JJ Media

To timer inde i løbet var Toyota Gazoo Racing #7 i front af Hypercar, United Autosports #23 i LMP2, og D’Station Racing Aston Martin #777 i GTE Am.

Porsche Penske Motorsport #5 med Michael Christensen var 4’er, Nicklas Nielsen og Ferrari AF Corse #50 var 7’er, mens Peugeot TotalEnergies #93 med Mikkel Jensen var 11’er.

JOTA #28 med Oliver Rasmussen og David Heinemeier Hansson var 5’er. I GTE Am var Iron Dames #85 med Michelle Gatting faldet tilbage på 6. pladsen, da de havde pittet kort tid inden. Dempsey-Proton Racing Porsche #77 med Mikkel Overgaard Pedersen var 11’er.

D’Station Racing Aston Martin #777 fik en Stop & Go for den aggressive kørsel overfor Iron Dames Porsche #85.

Northwest AMR #98 var en tur af banen i Pouhon chikanen, hvor de kom på ydersiden af en masse LMP trafik, mens de var på en ud-omgang på kolde dæk. Heldigvis kunne Daniel Mancinelli selv køre bilen igennem gruset, og tilbage på banen.

Prema Racing #63 fik en 5 sekunders pitstop straf, da de havde lavet en Unsafe Release tidligere i løbet.

Corvette Racing #33
Photo: JJ Media

Porsche Penske Motorsport #6 gik i stå ved udgangen af Bus Stop Chikanen, hvor bilen holdt stille og ikke kunne køre videre. Super ærgerligt for holdet, efter at de havde kørt så godt i løbets par timer. Lokale Laurens Vanthoor forklarede efterfølgende at bilen bare lukkede ned, og han ikke få liv i den igen, uanset hvad han gjorde.

Porsche Penske Motorsport #5 og Ferrari AF Corse #51 havde et kontakt i Les Combes chikanen, hvilket gav en skade på 51’erens ene fælg, som de måtte skifte under et ikke-planlagt pitstop.

Floyd Vanwall Racing Team #4 holdt stille i gruset i Les Combes Chikanen, hvor Esteban Guerrieri tabte bilen på ud-omgangen – ligesom han havde gjort tidligere på dagen.

De to stoppede biler, gjorde at der kom Full Course Yellow, så 6’erne kunne blive skubbet bag autoværnet, og 4’eren trukket ud af gruset.

Toyota Gazoo Racing #8 led endnu et tilbageslag, da de måtte pitte under FCY perioden, og kun tanke i 5 sekunder, hvilket reglementet foreskriver. Da løbet blev givet frit igen, skulle de tanke som normalt, og ta

Der blev uddelt 5 sekunders pitstop straffe til Alpine Elf Team #35, og Corvette Racing #33, da de havde kørt med for store afstande bag Safety Car tidligere i løbet.

Heart Team JOTA #38
Photo: JJ Media

Peugeot TotalEnergies #94 gik i stå lige efter deres pitstop, hvor Loic Duval måtte lave et reset af bilen. Det tog dem over et minut inden de fik liv i bilen igen, hvorefter Duval kunne køre på banen.

Ferrari AF Corse #50 havde problemer med at styre ud af pitten, hvor Miguel Molina var tæt på at sætte bilen i pitmuren, på grund af kolde dæk.

Kampen i LMP2 var på vid gab igen, hvor Team WRT #31 var førende, mindre end et sekund foran JOTA #28, mens Team WRT #41 og Prema Racing #63 kæmpede få sekunder bag dem. United Autosports #23 var godt 12 sekunder bag de første fire, efter at have ført en stor del af de første 3 timer.

Proton Competition Porsche #88 var den nye førende i GTE Am, foran Richard Mille AF Corse Ferrari #83 og ORT by TF Aston Martin #25. Lilou Wadoux tryllede dog igen i GTE Am, og tog føringen af klassen kort tid efter.

Prema Racing #9 fik en 5 sekunders pitstop straf, da de stod og fumlede med noget værktøj ved et pitstop, da de ville pille bagenden af bilen, og sætte den bedre fast. Det fik køreren dog ikke besked om, og kørte afsted, mens værktøjet stadig var forbundet til bilen.

Team WRT havde en intern kamp om føringen i LMP2 kategorien, hvor 31’eren kom forbi 41’eren. Samtidig var JOTA #28 på 3. pladsen, få sekunder efter de to.

Der var lidt uenighed mellem Iron Lynx Ferrari #60 og Ferrari AF Corse #50, hvor 60’eren gerne ville i pitte, mens 50’eren var på ydersiden, og dermed blev presset ind i pitlane. Molina undgik kontakten, og kørte herefter tilbage på banen.

Peugeot TotalEnergies #93
Photo: JJ Media

Der kom Full Course Yellow, da der var nogle små vragdele fra Iron Dames Porsche #85 som skulle fjernes. Det tog dog kun et par minutter.

Der var lidt kontakt mellem Richard Mille AF Corse Ferrari #83 og D’Station Racing Aston Martin #777, så 777’eren var en tur gennem gruset, men kom tilbage på asfalten for egen kraft.

Floyd Vanwall Racing Team #4 havde et problem med at få lukket døren, efter han lige var hoppet i bilen. Jacques Villeneuve holdt kortvarigt stille i pitudkørslen, inden han valgte at køre en hel omgang, og tilbage til holdet, som så kunne få døren smækket ordentlig i.

JOTA #28 kørte siden om side med Team WRT #41 op gennem Eau Rouge/Raidillon, hvor Oliver Rasmussen i 28’eren var meget meget heldig med ikke at lette, da begge forhjul var oppe i luften, inden forenden på ORECA 07 heldigvis kom ned på jorden igen.

Ferrari AF Corse #50 og AF Corse Ferrari #54 fik begge en Drive-through, for at have krydset den hvide linje i pitudkørslen.

Efter Proton Competition Porsche #88 havde ført i nogle omgange, fik Richard Mille AF Corse Ferrari #83 taget føringen tilbage.

Der kom Safety Car da der var kontakt mellem Floyd Vanwall Racing Team #4 og AF Corse Ferrari #54, hvilket sendte begge biler ud i et stort spin ved udgangen af Stavelot. 4’eren var ude på stedet, mens #54 humpede tilbage til pitten, efter Francesco Castellacci blev trukket ud af gruset.

Porsche Penske Motorsport #5 & Cadillac Racing #2
Photo: JJ Media

Løbet blev frigivet igen med 2 timer og 10 minutter igen.

Med to timer tilbage af løbet var Toyota Gazoo Racing #7 i front, Team WRT #31 i LMP2, og Richard Mille AF Corse Ferrari #83 i GTE Am.

Ferrari AF Corse #50 med Nicklas Nielsen var P3 i Hypercar, lige foran Porsche Penske Motorsport #5 med Michael Christensen. Mikkel Jensen var 7’er med Peugeot TotalEnergies #93.

JOTA #28 var faldet tilbage på 8. pladsen, efter de var uheldige omkring pitstop perioden, hvor de måtte pitte under SC i 5 sekunder, inden de måtte tage en fuld tankfuld brændstof umiddelbart efter SC periodens ophør.

I GTE Am var Iron Dames Porsche #85 med Michelle Gatting treer, mens Mikkel Overgaard Pedersen i Dempsey-Proton Racing Porsche #77 var P9.

Cadillac Racing #2 var på fremmarch, da de fik overhalet både Ferrari AF Corse #51 og Porsche Penske Motorsport #5, og dermed var var fremme på P4, med kun 4 sekunder op til 3. pladsen.

Det lykkedes Toyota Gazoo Racing #8 at pitte, og komme ud i føring af løbet – men med fire helt nye, kolde dæk, kunne 8’eren ikke holde søsterbilen bagved.

Der var drama igen med 1 time og 37 minutter tilbage, da Antonio Fuoco i Ferrari AF Corse #50 tabte bilen kort efter pitudkørslen, var ved at ramme betonmuren på indersiden, hvor han så korrigerede for meget, og røg hårdt i autoværnet på ydersiden – og var ude på stedet. Det gav naturligvis Safety Car, da der holdt en strandet 499P midt på banen. Heldigvis var Fuoco ok, og kunne selv stige ud af bilen.

Heart of Racing Team Aston Martin #98
Photo: JJ Media

Løbet blev frigivet igen med 1 time og 17 minutter.

Med det samme tog Prema Racing # 63 føringen af LMP2, da de fik et godt tilløb på Team WRT #31 op af Kemmel Straight, og kom forbi for enden af den karakteristiske langside. Samtidig lå United Autosports #22 og Prema Racing #9 på lur, lige bagved.

Peugeot TotalEnergies #94 var en tur af banen i Les Combes, men kom selv tilbage på asfalten igen.

De to Toyota Gazoo Racing biler 1-2, med under et sekund fra hinanden. De blev dog splittet op, da JOTA #28 kom ud lige foran dem, og det lykkedes Kamui Kobayashi i #7 at komme forbi inden Eau Rouge, mens Brendon Hartley måtte vente indtil toppen af Raidillon.

Der var kamp i GTE Am mellem bilerne på 3. til 5. pladsen, som lå indenfor et par sekunder af hinanden. De afstande bølgede frem og tilbage, henover omgangen, alt efter hvor bilerne havde deres fordele.

Prema Racing #63 pittede med 55 minutter tilbage af løbet, og da de blev overhalet af Team WRT #31 kort tid efter, skiftede den reelle føring af LMP2 kategorien der.

Alpine Elf Team #35 var stille og roligt kravlet op gennem feltet, og lå lige bag #63, og var dermed med i kampen om en podieplads, hvis ikke sejren.

Toyota Gazoo Racing #8 kom ud af pitten i front af holdkammeraterne, som til gengæld kom blæsende på varme dæk. #7 brugte dog en masse asfalt udenfor de hvide linjer, så spørgsmålet var hvordan dommerne så på situationen. Der gik heller ikke længe inden beskeden kom, at de var ved at undersøge det.

Inter Europol Competition #34 & Glickenhaus Racing #708
Photo: JJ Media

Inter Europol Competition #34 lå i front af LMP2 kategorien med 40 minutter tilbage af løbet. De manglede stadig at pitte for sidste gang – men det gjorde alle de andre hold også. De tog Fabio Scherer ud af bilen, og satte Albert Costa i sædet i stedet. Det tog mange flere sekunder end konkurrenterne, hvor nogle af dem bare tankede bilen, og blev sendt afsted igen.

Prema Racing #63 fik en 3 minutters Stop & Go straf, da de ikke havde opført sig korrekt under en Safety Car procedure i løbet. Det kostede dem enhver chance for en podieplacering.

Inter Europol Competition #34 havde virkelig gav af de friske dæk, og hentede stille og roligt konkurrenterne foran dem. De var helt oppe ved Team WRT #31, som havde kørt videre på gamle dæk, og United Autosports #22 var kun få sekunder foran. 34’eren kom forbi med en meget modig overhaling, hvor de gik side om side med #31, mens de to overhalede Proton Competition Porsche #88 ud af Stavelot svinget. Heldigvis gik det godt.

Omgangen efter kom 34’eren også forbi United Autosports #22, som heller intet havde at kæmpe med.

United Autosports #23 lå på førstepladsen i LMP2 kategorien, men blev stille og roligt hentet af Team WRT #41. Spørgsmålet var om de to skulle tanke igen, eller om de kunne køre til mål. De pittede begge med 13 minutter tilbage, hvor Team WRT #41 var 4 sekunder hurtigere med deres tankning, og dermed kom ud i front. De havde så stort et forspring til forfølgerne, at de stadig kom ud som 1’er og 2’er, med Prema Racing #9 på P3 – med Inter Europol Competition #34 kommende fræsende bagfra.

Corvette Racing #33 havde ORT by TF Aston Martin #25 lige bagved sig, med 10 minutter tilbage af løbet, i duellen omkring andenpladsen i løbet.

Prema Racing #9 blev presset så hårdt af Inter Europol Competition #34, at Andrea Caldarelli lavede en bremsefejl, skar igennem Bus Stop Chikanen, men blev overhalet af Albert Costa i La Source. #9 forsøgte at komme forbi for enden af Kemmel Straight, men måtte skære over Les Combes Chikanen, og endelig opgive placeringen.

Iron Lynx Porsche #60, United Autosports #23, AF Corse Ferrari #21
Photo: JJ Media

Proton Competition Porsche #88 kom forbi Iron Dames Porsche #85 med kun 3 minutter tilbage af løbet, hvilket sendte Gatting ned på 5. pladsen i GTE Am.

Toyota Gazoo Racing #5 fik en 5 sekunders pitstop straf, for at have overhalet #8 udenfor banens hvide linjer. Problemet var bare, at de ikke skulle pitte igen. Derfor blev det til en 5 sekunders tidstillæg på sluttiden i løbet.

På allersidste omgang af løbet fik Ferrari AF Corse #51 et tilløb på Porsche Penske Motorsport #5, hvilket gav dem 3. pladsen.

Toyota Gazoo Racing #7 med Kamui Kobayashi, Jose Maria Lopez, og Mike Conway krydsede målstregen som første bil, foran søsterbilen #8 med Brendon Hartley, Sebastien Buemi, og Ryo Hirakawa, mens Ferrari AF Corse #51 med Antonio Giovinazzi, James Calado, og Alessandro Pier Guidi sluttede treer.

Porsche Penske Motorsport #5 med Frederic Makowiecki, Dane Cameron, og Michael Christensen sluttede på 4. pladsen, mens Peugeot TotalEnergies #93 med Mikkel Jensen, Jean-Eric Vergne, og Paul Di Resta sluttede på 7. pladsen.

Toyota Gazoo Racing #7
Photo: JJ Media

Team WRT #41 med Louis Deletraz, Robert Kubica, og Rui Andrade vandt LMP2 kategorien, foran United Autosports #23 med Tom Blomqvist, Josh Pierson, og Oliver Jarvis, mens Inter Europol Competition #34 med Albert Costa, Fabio Scherer, og Jakub Smiechowski kørte holdets allerførste FIA WEC podie hjem.

JOTA #28 med Pietro Fittipaldi, Oliver Rasmussen, og David Heinemeier Hansson sluttede på 9. pladsen, efter de blev fanget på den forkerte side af nogle Safety Car og Full Course Yellow, da de ellers var med i kampen om føringen.

Team WRT #41
Photo: JJ Media

Richard Mille AF Corse Ferrari #83 med Luis Perez Companc, Alessio Rovera, og Lilou Wadoux vandt GTE Am kategorien. Dermed blev der skrevet historie, da Wadoux er den første kvinde til at vinde i FIA WEC. Corvette Racing #33 med Nicky Catsburg, Nicolas Varrone, og Ben Keating sluttede på andenpladsen, mens ORF by TF Aston Martin #25 med Ahmad Al Harthy, Charlie Eastwood, og Michael Dinan sluttede P3.

Iron Dames Porsche #85 med Sarah Bovy, Rahel Frey, og Michelle Gatting sluttede på 5. pladsen, mens Dempsey-Proton Racing Porsche #77 med Julien Andlauer, Christian Ried, og Mikkel Overgaard Pedersen kom hjem på 10. pladsen i GTE Am.

Richard Mille AF Corse Ferrari #83
Photo: JJ Media

Toyota Gazoo Racing #8 er stadig førende i Hypercar mesterskabet, foran søsterbilen #7, mens Ferrari AF Corse #50 med Antonio Fuoco, Miguel Molina, og Nicklas Nielsen holder fast i 3. pladsen.

United Autosports #22 holdt fast i føringen i LMP2 mesterskabet, foran Team WRT #41, og United Autosports #23. JOTA #28 er 8’er i mesterskabet.

Corvette Racing #33 holdt ligeledes fast i føringen GTE Am mesterskabet, mens Ricard Mille AF Corse Ferrari #83 rykkede frem på andenpladsen, og AF Corse Ferrari #21 på tredjepladsen.

Dempsey-Proton Racing Porsche #77 rykkede fra P2 til P4, mens Iron Dames Porsche #85 er rykket en plads frem, så de nu er femmer.

Den næste afdeling af FIA World Endurance Championship 2023 er 24 timers løbet i Le Mans. Testdagen køres den 4. juni, inden selve løbsugen starter – og det hele kulminerer med løbet den 10.-11. juni, med start klokken 16.00.

 

Opdateret

Efter løbet blev D’Station Racing Aston Martin #777 idømt en 1 minut 17,549 sekunders tidsstraf, da Casper Stevenson havde kørt pågældende tid for lidt i løbet. Da Stevenson er Sølvkører på bilen, er der et krav og minimumskøretid for ham – og da den køretid ikke er blevet overholdt, bliver holdet altså straffet de pågældende antal sekunder. Det betyder at Dempsey-Proton Racing Porsche #77 med Mikkel O. rykker op på 9. pladsen i løbsresultatet, og derfor scorer 2 point til mesterskabet i stedet for blot 1.

Ydermere er der dele fra Toyota Gazoo Racing #7, Ferrari AF Corse #51, samt Porsche Penske Motorsport #5 som er udtaget til ekstra skærpet efterkontrol. Derfor er resultatet fra Hypercar klassen heller ikke officielt endnu. Dommerne beskriver ikke præcis hvilke dele at det er, blot at det er noget som skal undersøges væk fra banen.

Relaterede nyheder