Porsche med speciel Le Mans bemaling

Porsche kommer igen med en speciel bemaling i forbindelse med 2023 udgaven af 24 timers løbet i Le Mans.

Den tyske bilproducent har tidligere gjort det – blandt andet i 2018, hvor de endda vandt løbet med det klassiske “Pink Pig” design i GTE Pro kategorien.

I år deltager de i Hypercar med hele tre fabriksbiler. Ikke nok med at det er 100 år siden at det første 24 timers løb blev afholdt i Le Mans, så er det også Porsche’s 75 års jubilæum under eget navn som bilfabrik.

Photo: Porsche Motorsport

Bilerne får 15 forskellige striber, som hver især skal bringe minder om tidligere Le Mans biler.

Der er tænkt på den lyserøde bil fra 1971/2018, hippie bilen fra 1970, ligesom der er noget Martini, Rothmans og lidt Salzburg farver, foruden nogle striber fra Porsche RS Spyderen fra 2006-08.

Alle tre biler bliver ens, på nær farven på motorhjelmen, som bliver henholdsvis sort på #5, hvid på #6, og rød på #75.

Photo: Porsche Motorsport

Porsche Penske Motorsport #5 får de faste FIA WEC kørere Dane Cameron, Michael Christensen, og Frederic Makowiecki bag rattet, ligesom #6 får Andre Lotterer, Kevin Estre, og Laurens Vanthoor. Porsche 963 #75 bliver en sammensat truppe fra IMSA WeatherTech SportsCar Championship, hvor Nick Tandy, Mathieu Jaminet, og Felipe Nasr skal dele raceren. Matt Campbell er reservekører for alle tre biler, såfremt en kører skulle blive forhindret i at deltage i løbet.

Dette års 24 timers løb i Le Mans køres den 10.-11. juni.

Relaterede nyheder