GRAFF og IE præsenterer Le Mans kørerne

GRAFF og Inter Europol Competition har præsenteret deres kørere til dette års 24 timers løb i Le Mans.

GRAFF vandt pladsen til dette års 24 timers løb, ved at vinde LMP3 kategorien i Asian Le Mans Series i februar måned. Holdet annoncerede Francois Heriau som deres eneste kører, da bilen blev skrevet på startlisten. Nu har de annonceret at Giedo van der Garde og Patrick Pilet som hans to medkørere.

Heriau er en god bronzekører, men bliver ofte overstrålet af landsmanden og navnebroderen Francois Perrodo. Van der Garde og Pilet er tonsvis af erfaring i LMP2 materiel. Heriau og van der Garde deler også raceren i IMSA WeatherTech SportsCar Championship i år, hvor det er TDS Racing som driver bilen. Pilet plejer at være med IDEC Sport i European Le Mans Series, men de har lavet aftale med Laurents Hörr til 24 timers løbet.

GRAFF kører med startnummer 39.

Inter Europol Competition #34
Photo: JJ Media

Inter Europol Competition har to biler med i dette års Le Mans. Den ene bil er deres FIA WEC hold med Jakub Smiechowski, Fabio Scherer, og Albert Costa, som kører med startnummer 34.

Holdets anden bil havde egentlig skrevet Charles Crews på holdkortet, ligesom han var i Asian Le Mans Series. Crews er dog blevet opgraderet fra Bronze til Sølv, og det har taget brodden ud af hans lyst, da han så skulle have en Bronzekører med, for at kunne køre i LMP2 Pro/Am kategorien.

I stedet har Mark Kvamme lavet en aftale med holdet, og har taget hans holdkammerat fra IMSA WeatherTech SportsCar Championship med. Det er intet mindre end Jan Magnussen, som kørte sammen med Kvamme ved 24 timers løbet i Daytona. Det bliver dobbelt dansk i bilen, da Anders Fjordbach kommer med som Sølvkører i bilen. Magnussen og Fjordbach delte bil ved 24 timers løbet i Frankrig i 2021, da de havde Kevin Magnussen med i raceren. Derudover har de kørt mod hinanden i den danske DTC serie for år tilbage.

Det bliver det 24. Le Mans for Magnussen, som dermed skriver sig ind i historiebøgerne, som en af de kørere med allerflest starter. Kun fire kørere i løbets historie har flere starter end danskeren. Det er dog ikke 24 i træk, da han gik glip af 2022 løbet.

Kvamme, Magnussen, og Fjordbach skal køre med startnummer 32.

Den opdaterede startliste med de bekræftede kørere til dette års Le Mans kan ses her.

100 års jubilæumsløbet for det første 24 timers løb i Le Mans køres den 10.-11. juni 2023.

Relaterede nyheder