Flere ændringer blandt Le Mans deltagerne

Hvad man ellers troede var den endelige deltagerliste til 2023 udgaven af 24 timers løbet i Le Mans, har fået en lille håndfuld ændringer mere.

I sidste uge hørte vi om udskiftningen af Jacques Villeneuve, til fordel for Tristan Vautier ombord Floyd Vanwall Racing Team #4.

Hos Proton Competition Porsche #88 er de to Inception Racing kørere Ollie Millroy og Brendan Iribe hoppet ud af bilen, og i stedet er Jonas Ried og Don Yount de nye kørere ved siden af Harry Tincknell. Jonas er søn af teamejer Christian, og kører i denne sæson både Porsche Carrera Cup Deutschland samt i holdets LMP2 racer i European Le Mans Series. Don Yount har primært gjort sig i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, men deltog i Road To Le Mans løbet på Circuit de la Sarthe i 2022, og kender derfor allerede banen en anelse. Han skal dog lige lære en GTE bil at kende, da han mest har kørt GT3 biler på det seneste.

GRAFF #39
Photo: GRAFF Racing

Roberto Lacorte er hoppet ind hos GRAFF #39, hvor han erstatter Francois Heriau, som desværre ikke kan køre. Det betyder også at holdet skipper den ellers traditionelt tricolore farvede racer, og går over i de mere lyseblå, italienske farver, som vi kender fra Cetilar Racing – et firma som Lacorte er indvolveret i. Det bliver første gang for Lacorte i en ORECA 07 Gibson, da alle hans LMP2 ræs indtil nu er foregået i en Dallara JSP 217. I år deltager han i en af de helt nye Ferrari 296 GT3 racere i IMSA serien. Han får Patrick Pilet og Giedo van der Garde som holdkammerater.

Sidst men ikke mindst får sidste års LMP2 Pro/Am vinder Steven Thomas et uventet comeback i løbet. Han erstatter John Farano, som stadig ikke er kommet sig over uheldet på WeatherTech Raceway Laguna Seca i IMSA serien for en lille måned siden. Farano havde lavet en aftale med TDS Racing, som skulle drive Tower Motorsport #13 raceren på Le Mans. I stedet skal Thomas dele raceren med Ricky Taylor og Rene Rast, som hele tiden har været skrevet på holdkortet for Tower. Thomas kører for TDS Racing i IMSA, så forbindelsen er kommet i stand på den måde, da en Bronzekører er påkrævet i LMP2 Pro/Am. Det er andet år i træk, at TDS Racing har måtte skifte kører inden selve 24 timers løbet. Sidste år var det Philippe Cimadomo som blev skiftet ud med Nyck de Vries, da franskmanden ikke kunne stille i start i løbet. Det gjorde så også at holdet dengang rykkede fra LMP2 Pro/Am til LMP2. Men det undgår de i denne omgang.

Vi krydser fingre for at der ikke sker flere udskiftninger inden løbet, og at alle hold kommer godt igennem søndagens testdag, samt onsdags og torsdags træninger og kvalifikationer uden uheld.

Relaterede nyheder