Få ændringer på Monza startlisten

Der er nogle få ændringer på startlisten til 6 timers FIA World Endurance Championship løbet på Autodromo Nazionale di Monza denne weekend.

36 biler deltager i weekenden, hvor der er lidt tilgang og frafald fra de tidligere afdelinger på året.

Northwest AMR #98, som siden Spa Francorchamps har kørt med Heart of Racing Team farver, er ikke til start denne weekend, da der også køres løb i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, hvilket gør at holdet kører der, og springer FIA WEC løbet over.

Proton Competition har skiftet bil og klasse. Indtil nu har de kørt med en Porsche 911 RSR-19 i GTE Am kategorien. Nu har holdet endelig fået deres nye Porsche 963 Hypercar leveret, så de skifter i stedet over i den kategori, som tidligere annonceret, mens 88’eren er parkeret for nu. Harry Tincknell, Gianmaria Bruni, og Neel Jani skal køre den nye 963, som får startnummer #99.

Sammenfaldet med IMSA løbet gør også at der er lidt andre kørerændringer hist og pist. United Autosports #22 og #23 kører igen med afløserne Ben Hanley og Giedo van der Garde for Filipe Albuquerque og Tom Blomqvist, i de to respektive biler.

Project 1 – AO Porsche #56 er ligeledes ramt af IMSA weekenden, så hjemmebane helten Matteo Cairoli har Efrin Castro og Guilherme Moura de Oliveira som holdkammerater. Sidstnævnte kørte også for holdet i Portimao, da der ligeledes var sammenfald med IMSA serien. Det bliver første FIA WEC løb for Castro, men han har masser af Porsche erfaring fra blandt andet Porsche Carrera Cup North America, hvor han er med helt fremme. Det er dog en lidt anden type 911’er, som bruges til Cup ræs, i forhold til GTE udgaven.

Floyd Vanwall Racing Team #4
Photo: JJ Media

Kørerrotationen hos Floyd Vanwall Racing Team #4 fortsætter. Tom Dillmann har forladt holdet efter Le Mans, og nu rykker brasilianske Joao Paulo de Olivera ind i bilen, ved siden af Esteban Guerrieri og Tristan Vautier. Brasilianeren har kørt mange år i Japan, i både Super GT og Super Formula, hvor han har været med i den sjove ende. Så det bliver interessant at se hvor hurtigt at han kan køre i Vanwall Vandervell 680 raceren.

I LMP2 kategorien må Juan Manuel Correa igen springe en weekend over, da FIA Formula 2 kører på Silverstone denne weekend, så derfor hopper lokale Andrea Caldarelli i Prema Racing #9 igen, sammen med Filip Ugran og Bent Viscaal.

Hos Prema Racing #63 er der også ændringer, da Mirko Bortolotti går glip af sit hjemlandsløb, da han i stedet skal køre DTM på Norisring. Han bliver erstattet af Mathias Beche, som har tonsvis af LMP2 erfaring, så det gør bestemt heller ikke bilen dårligere.

6 timers løbet på Monza køres denne søndag, med løbsstart klokken 12.30 dansk tid.

Relaterede nyheder