42 biler på Paul Ricard

European Le Mans Series kommer igen med fuld grid, når den anden afdeling af 2023 mesterskabet skal køres på Circuit Paul Ricard i næste uge.

Det er snart 3 måneder siden den første afdeling af mesterskabet blev kørt på Circuit de Barcelona-Catalunya i Spanien, og med aflysningen af løbet på Imola, og 24 timers løbet i Le Mans i juni måned, har der ikke været muligheder for andre erstatninger.

Størstedelen af feltet er ens, og der er kun få annoncerede ændringer.

Racing Spirit of Leman #31 har skiftet Fabien Michal ud med Jean Ludovic Foubert. Foubert kørte for COOL Racing i 2022 i LMP3 kategorien, og kender derfor allerede serien og bilen. Han skal dele den med Antoine Doquin, som han også køre med hos COOL Racing sidste år, samt Jacques Wolff.

Tager vi de danske briller på, så er der masser af Dannebrog gennem feltet.

Malthe Jakobsen skal igen køre for COOL Racing #37 i LMP2 Pro/Am, sammen med Nicolas Lapierre og Alexandre Coigny. De sluttede 3’er i løbet i Barcelona, og skal forsøge at gøre det endnu bedre denne gang.

I LMP3 kategorien er Valdemar Eriksen klar sammen med James Dayson, og Jack Manchester. De tre viste ok fart i ugen op til løbet, men der var et eller andet teknisk problem som plagede bilen under 4 timers løbet, så de sluttede på 6. pladsen.

Nick Adcock, Manuel Espirito Santo og Michael Jensen er tilbage i Team Virage #8, som sluttede P8 i Spanien. De døjede også lidt med farten, men teamet har potentiale til mere.

Formula Racing Ferrari #50
Photo: JJ Media

GMB Motorsport Aston Martin #44 med Gustav Birch, Jens Møller, og Nicki Thiim håber på meget mere held denne weekend. Det blev til 800 meter i Barcelona, inden der holdt en LMP3 racer på tværs af banen, som Møller ikke kunne nå at undvige, og 2 timer inde i 24 timers løbet i Le Mans, var Birch involveret i et uheld med to andre biler, hvor der var noget forvirring omkring en Slow Zone. Så bilen har fået masser af hug, med kun meget lidt køretid. Så teamet krydser med garanti fingre for at gennemføre løbet, og så se hvad resultatet rækker til.

Formula Racing Ferrari #50 er det andet rent danske hold i GTE kategorien. Her skal Johnny og Conrad Laursen dele 488 GTE raceren med Nicklas Nielsen, ligesom de gjorde i Asian Le Mans Series tidligere på året. Holdet havde Mikkel Mac i bilen i Barcelona, som erstatning for Nielsen som havde travlt med Ferrari Hypercar forberedelserne, og der sluttede de toer. Så de har noget at leve op til – men også lidt succesballast i bilen.

Sidst men ikke mindst har vi Frederik Schandorff ombord Kessel Racing Ferrari #57. Han deler raceren med Takeshi Kimura og Scott Huffaker. Trioen sluttede 7’er i Barcelona, men der er podiepotentiale i bilen, hvis endda ikke mulighed for sejr. Med placeringen fra Barcelona, slipper de for ballast i bilen, hvilket kunne være fordel for dem på Circuit Paul Ricard.

4 timers løbet på Le Castellet banen i Sydfrankrig køres søndag den 16. juli 2023.

Relaterede nyheder