Ny LMP3 motor offentliggjort

LMP3 kategorien skal have en ny motor.

Den populære klasse i European Le Mans Series, Asian Le Mans Series, Michelin Le Mans Cup og mange flere rundt om i verden, har indtil nu brugt en NISMO motor, som har været forbi ORECA for optimering.

Den japanske fabrikant, som hører under Nissan, stopper dog produktionen af den nuværende VK56 motor ved udgangen af 2024, og det betyder at der skal en ny motortype i LMP3 kategorien. Oprindelig var det en 5 liters VK50DE som sad i de første LMP3 racere, hvilket blev opgraderet til en 5,6 liters i 2020. Det gav lidt knas omkring brændstofforbruget, så bilerne ikke længere kunne køre en time på en tankfuld brændstof, hvilket krævede ekstra tankstop – og et meget kompliceret regelsæt i Michelin Le Mans Cup. Det er der sidenhen blevet rettet op på, men LMC holder stadig fast i de kortere løb på 1 time og 50 minutter i stedet for de oprindelige 2 timer.

360 Racing #25 & WTM by Rinaldi Racing #33
Photo: JJ Media

Det bliver dog stadig ORECA som skal stå for motorleverancerne, men fra 2025-2029 bliver det en V6 motor med bi-turbo. De præcise detaljer omkring den, vil blive offentliggjort når de er på plads.

Det er dog et yderst interessant valg på flere fronter. Det bliver desværre et farvel til den øredøvende buldren, som har været karakteristisk for LMP3 lige siden de startede i 2015. Der er bare mere lyd på en V8 sugemotor.

Men et andet interessant punkt – ORECA bygger den helt nye Ferrari 296 GT3, som har lige præcis en V6 bi-turbo motor i, som motoren i Ferrari’s 499P Hypercar også er baseret på. Dermed ikke sagt at den nye motor bliver den samme motor, da der findes et hav af V6 motorer på markedet.

Relaterede nyheder