Træningerne på Monza

Træningerne forud for FIA World Endurance Championship afdelingen på Autodromo Nazionale di Monza gik heldigvis smertefrit for langt de fleste hold.

Der har indtil nu været god variation i toppen af tidsskemaerne, hvor intet hold har været dominerende.

Ferrari AF Corse #51 var den hurtigste Hypercar i FP1, Toyota Gazoo Racing #7 i FP2, mens Peugeot TotalEnergines #93 med Mikkel Jensen som en af kørerne, var hurtigst i FP3.

Lige netop #93 havde dog problemer med gearkassen, så holdet er gået i gang med at få den skiftet inden kvalifikationen.

Porsche Penske Motorsport #5 med Michael Christensen, og Ferrari AF Corse #50 med Nicklas Nielsen var ligeledes med i den hurtigste halvdel af Hypercar feltet.

D’Station Racing Aston Martin #777
Photo: JJ Media

Team WRT #41 var den hurtigste LMP2 racer i FP1 og FP2, men JOTA #28 med David Heinemeier Hansson og Oliver Rasmussen (plus Pietro Fittipaldi) var den hurtigste bil i FP3 ombord deres ORECA 07 Gibson.

I GTE Am var AF Corse Ferrari #54 hurtigst i FP1, Iron Lynx Porsche #60 i FP2, og Project 1 – AO Porsche i FP3.

Der var lidt kontakt mellem Porsche Penske Motorsport #6 og D’Station Racing Aston Martin #777 under FP1, da Laurens Vanthoor drejede for hurtigt ind foran Tomonobu Fujii ved Lesmo 2, og sendte japaneren igennem gruset i en vild drift, hvilket skadede bunden af bilen, men heldigvis ikke andet. Det fik belgiske Vanthoor i 10 minutters Stop & Go straf for i starten af FP2, så holdet måtte vente med at køre på banen.

Iron Dames Porsche #85 med Michelle Gatting har opholdt sig midt i GTE Am feltet gennem alle tre træninger, men de har også lidt succesballast med ombord, fra deres 3. plads på Spa Francorchamps. Dempsey-Proton Racing Porsche #77 med Mikkel Overgaard Pedersen var med i top-5 i alle træninger, og satte næsthurtigste tid i FP3.

Alpine Elf Team #35, Toyota Gazoo Racing #7, Team WRT #31
Photo: JJ Media

Nu har holdene indtil klokken 14.40, hvor kvalifikationen til morgendagens 6 timers løb skal køres. Kvalifikationen kan følges live på FIAWEC.tv.

Relaterede nyheder