Manthey vender tilbage til FIA WEC

Manthey vender tilbage til FIA World Endurance Championship, når 2024 går i gang i februar måned.

De er blevet valgt af Porsche, til at skulle drive mærkets to Porsche 911 GT3 R racere i den nye LMGT3 kategori, som erstatter GTE Am kategorien fra 2024 sæsonen og de næste mange år.

Manthey har tidligere stået for driften af GTE Pro bilerne i FIA WEC, inden Proton Competition stod for fabriksindsatsen i 2016. Holdet vendte tilbage i 2017 med den nyudviklede 911 RSR, men under navnet Porsche GT Team.

Tidligere har holdet været nærmest synonym med VLN/NLS og 24 timers løbene på Nürburgring, inden Olaf Manthey solgte aktiemajoriteten til Porsche, mens han selv trådte et skridt tilbage, og ikke længere var involveret i den daglige drift af teamet.

Dagens annoncering af Manthey som nyt officielt fabrikshold for Porsche i FIA WEC kom delvis som lidt af en overraskelse, efter rygterne boblede op for nogle uger siden, da de begyndte at søge folk med FIA WEC erfaring.

Porsche 991 GT3 R, 992
Photo: Porsche Motorsport

Der var dog lidt skrift på væggen, da det mangeårige Porsche hold Proton Competition annoncerede et samarbejde med Ford i FIA WEC i 2024 i GT3 kategorien, allerede ved bilens præsentation på Le Mans 2023. Dermed stod det klart, at de i hvert fald ikke ville få opgaven med driften af Porsche racere i VM serien. Hvad de så gør i European Le Mans Series og andre steder, har holdet endnu ikke offentliggjort. Men de har dog modtaget en Porsche 963 LMDh racer, og har yderligere tre på bestilling – så de klipper så absolut ikke båndene til den tyske bilgigant.

Værre ser det ud fra GR Racing. Holdet har deltaget i FIA WEC siden 2016, som først var under Gulf Racing navnet, og sidenhen bare GR Racing, efter samarbejdet med oliefirmaet ophørte. Det vides endnu ikke, om de bliver en del af det nye Manthey, eller om de skifter klasse. De har aktuelt 2 danske mekanikere på bilen, som var med til at sikre at holdet sluttede på podiet ved 24 timers løbet i Le Mans tidligere på året.

Der er kun plads til meget få 2-bils hold i FIA World Endurance Championship i LMGT3 kategorien i 2023. Det forventes et sted mellem 14 og 18 GT3 biler, med to biler fra hver bilfabrik. Officielt er Porsche ikke udtaget endnu – ligesom ingen andre er – men det forventes at det tyske bilmærke er selvskrevet, da de har støttet op om ACO ræs i så mange år, plus de har et aktivt Hypercar program.

Relaterede nyheder