Proton klar til både WEC og IMSA

Proton Competition er nu endelig klar med deres nye Porsche 963, som de vil deltage med i både FIA World Endurance Championship og IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Det tyske hold lagde tidligt en billet ind på den helt nye LMDh racer fra Porsche, som kan deltage i henholdsvis Hypercar i FIA WEC, og GTP kategorien i IMSA.

Holdet stiller op med Gianmaria Bruni og Harry Tincknell som de to kørere i begge mesterskaber. Der bliver dog annonceret en 3. kører til FIA WEC afdelingerne, og til 10 timers løbet på Michelin Raceway Road Atlanta på et senere tidspunkt.

Porsche 963, testing
Photo: Porsche Motorsport

Bruni blev forbigået af Porsche Penske Motorsport, da de skulle finde deres kørere, men italieneren havde længe haft et samarbejde med Proton Competition i European Le Mans Series. Derfor er den tidligere Formel 1 kører med sikkerhed utrolig opsat på at bevise sin fart, så han måske kan køre sig ind på fabriksholdet til den kommende sæson.

Tincknell har ligeledes kørt for Proton Competition on/off i de seneste sæsoner, men har også stærke forbindelser til Multimatic, som bygger chassis’et, som 963’eren er basseret på. Derudover leverer de støddæmpere til både Porsche’s gade- og racerbiler. Derfor står den erfarende englænder naturligvis også højt på listen til at køre netop den racer.

Fremtidsplanerne for 2024, er at deltage i begge mesterskaber med to biler hvert sted.

Proton Competition debuterer med Porsche 963 modellen i FIA WEC på Monza den 9. juli, mens IMSA debuten foregår på Road America den 6. august 2023.

Relaterede nyheder