Dansk sejr på COTA

Det blev til dansk sejr på COTA banen, da 6. afdeling af FIA World Endurance Championship blev kørt på COTA banen i Austin, Texas.

Aston Martin Racing #95 tog sæsonens første sejr med Nicki Thiim og Marco Sørensen bag rattet. Den danske kørerkombination har været tæt på gennem mange løb i år, men det er først nu at det er blevet til den helt store medalje. Den danske bil første stort set fra start til slut, og henviste de 2 AF Corse Ferrarier til 2. og 3. pladsen, med #51 foran #71. Det betød også at de 2 danskere gik i føring af mesterskabet, mens kørerne i AF Corse #71 er rykket op på 2. pladsen og Aston kollega Darren Turner på 3. pladsen.

Aston Martin Racing #95 Photo: JJ Media
Aston Martin Racing #95
Photo: JJ Media

I LMP1 vandt Porsche #1 efter en perfekt strategi og lidt held omkring en Full Course Yellow et par timer inden løbets afslutning, og tog bilens 3. sejr i træk. Audi Sport Team Joest havde ellers lagt i front med både #7 og #8, men en elektrisk fejl på #8, som betød at den holdt stille i ca 30 sekunder ude på banen, og en efterfølgende afkørsel af nummer 7, efter et sammenstød med Ford #66, gjorde at de 2 Audi’er kom ud af spillet omkring sejren. Audi #8 tog 2. pladsen mens Toyota Gazoo Racing #6 fik kørt sig hjem på 3. pladsen. Ikke på grund af reel fart, men bare ved at køre og køre gennem alle 6 timer, og vente på at konkurrenterne kvajede sig, eller fik tekniske problemer.

Porsche nummer 2 fører fortsat i mesterskabet, men kørerne i Audi #8 rykker stille og roligt tættere på mens Toyota nummer 6 stadig indtager 3. pladsen. De forsvarende mestre i bil nummer 1 er fortsat matematisk inde i titelkampen, men reelt set kræver det to sejre og to gange 0 point til den førende bil, for at de kan tage titlen. Så de skal formentligt blot støtte op om holdkammeraterne resten af sæsonen, samt køre point hjem til konstruktørmesterskabet, som Porsche aktuelt også fører.

Rebellion Racing slog Bykolles Racing blandt LMP1 privatholdene og er nu i den situation, at de blot skal gennemføre det næste løb på Fuji, og så har de sikret sig titlen med bil nummer 13.

Rebellion Racing #13 Photo: JJ Media
Rebellion Racing #13
Photo: JJ Media

Signatech Alpine #36 tog sæsonens 4. sejr og udbyggede derved forspringet i mesterskabet til RGR Sport by Morand #43, som sluttede og 2. pladsen og G-Drive Racing #26 på 3. pladsen. Det er også stillingen i mesterskabet, hvor Signatech nu har så stort et polster i mesterskabet, at de kan udgå de næste 2 løb, og stadig være i føring – så længe at det ikke er RGR Sport by Morand som vinder. Derfor peger mesterskabspilen rigtig meget imod det Franske hold, som er støttet af Renault’s Alpine fabrik.

I GTE-Am vandt Aston Martin Racing #98 med lidt over 1 minut ned til KCMG Porsche #78 og 1 omgang ned til Larbre Competition #50 på 3. pladsen. De mesterskabsførende AF Corse #83 havde et frygteligt løb, hvor de holdt længe i pit, men til deres held havde de nærmeste titelkonkurrenter hos Abu Dhabi-Proton Racing #88 et næsten ligeså dårligt løb, hvor de blot hentede 2 point på dem. Istedet tog #98 et tigerspring op på 3. pladsen. #83 har dog stadig et så stort forspring, at de sagtens kan udgå i et løb, og stadig være i føring.

Med blot 3 afdelinger tilbage af årets mesterskab, begynder det så småt at indskrænke sig med hensyn til titelkandidater i de 4 klasser.

Den næste afdeling køres 16. oktober på Japanske Fuji.

Relaterede nyheder