Opdaterede FIA WEC regler for 2017

FIA World Motor Sport Council havde møde i Geneve i dag, hvor der blev vedtaget nogle småjusteringer omkring FIA WEC reglementet.

Det blev endeligt godkendt at GTE mesterskabet bliver et officielt Verdensmesterskab.

Der blev vedtaget nye dækbegrænsninger for LMP1 og GTE kategorierne, hvor antallet af dæk der må bruges i løbet af en weekend blev reduceret.

Teknisk frirum til nye LMP1 konstruktører som ønsker at deltage og udvikle hybridsystemer på bilen.

Ed Brown, Tequila Patron ESM 2016
Photo: JJ Media

Og den måske vigtigste af alle. Hvis lufttemperaturen til et løb overstiger 32 grader, må en kører maksimalt køre 80 minutter i træk i en bil, inden at køreren SKAL overgive bilen til en af kollegaerne. Dette nye punkt bliver tilføjet med begrundelse i sikkerhed, for at holde kørerne så friske som muligt. Der er i forvejen regler om hvor varmt at cockpittet i bilen må være, men holdene har forsøgt alle mulige snedige løsninger for at “snyde” sensorerne eller placere dem fordelagtigt i forhold til luftstrømme som kommer ind i cockpittet. Men nu kan der ikke løbes om hjørner med det punkt mere – 32 grader, og så er det max 80 minutter i bilen.

Relaterede nyheder