Aggressiv lørdagskørsel i Marrakesh – opdateret

Den 3. afdeling af ABB FIA Formula E Championship blev kørt på gaderne i Marrakesh, Marokko.

Sebastien Buemi havde fået lagt uheldet fra Hong Kong bag sig og var tilbage på Pole Position, foran mesterskabsførende Sam Bird. Felix Rosenqvist, Jose Maria Lopez og Lucas di Grassi sikrede 5 forskellige mærker i top 5.

Nick Heidfeld og Antonio Felix da Costa havde begge to afkørsler i kvalifikationen, så deres hold fik travlt med at genopbygge bilerne. De to skulle starte henholdsvis 18’er og 19’er.

Andre Lotterer var igen igen uheldig i kvalifikationen. Efter hans kvalifikation blev han vinket ind til vægten, men kørte i stedet bare forbi, og tilbage til teamet. Det kostede ham en diskvalifikation og skal derved starte løbet allerbagerst – ikke at hans oprindelige kvalifikation som 17’er var ret meget bedre, men det er alligevel træls for tyskeren at have været i dommernes søgelys.

Oliver Turvey og Jerome D’Ambrosio startede fra pitten på grund af tekniske problemer.

Jean-Eric Vergne
Photo: Zak Mauger/LAT/Formula E

Starten oppe i front gik roligt og med kun minimal skubben. Til gengæld var der ballade på starten af anden omgang, da Daniel Abt og Alex Lynn stødte sammen. Det sendte Lynn ud på en snurretur, og måtte lade hele feltet passere. Dommerne valgte at give Abt en Drive-Through straf for forseelsen, og sendte derfor tyskeren langt udenfor pointene.

Nico Prost havde haft en dårlig kvalifikation og startede langt tilbage i feltet. Værre blev det for han på løbets 3. omgang, da han blev spundet rundt og faldt langt tilbage.

Jose Maria Lopez fik også lidt af en velkommen-tilbage hilsen og blev først overhalet af Lucas di Grassi, og herefter pressede Nelson Piquet Jr sig også forbi, og Daniel Abt og Mitch Evens fulgte med i samme ombæring.

På løbets 7. omgang gik Lucas di Grassi pludselig i stå ude på banen. Med nød og næppe udgik de bagvedkørende at køre op bagi brasilianeren, der fik bilen listet langsomt tilbage til pitten. Det er en nedtur af dimensioner for den forsvarende mester, som har indtil videre har scoret 0 point i 2017/18 sæsonen!

Nick Heidfeld og Oliver Turvey havde en intens kamp om 10. pladsen, hvor der endda blev kastet lidt håndtegn fra Heidfeld mod Turvey.

Edoardo Mortara gik lidt hårdhændet til værks i kampen om 16. pladsen, hvor han dykkede meget sent på Luca Filippi, og sendte sin italienske landsmand ud i et halvt spin.

I det hele taget var der masser af krig på omkring Mortara, hvor der virkelig blev kæmpet med spidse albuer.

Maro Engel
Photo: Zak Mauger/LAT/Formula E

Det lykkedes Felix Rosenqvist at overhale Sam Bird ude på banen, da Bird kortvarigt kørte langsomt ude på banen. Bird kom dog hurtigt op i fat igen og tabte ikke yderligere placeringer. Efterfølgende fortalte Bird at de havde problemer med gearkassen på hans bil, så den ikke ville skifte gear.

Andre Lotterer måtte desværre parkere sin bil med tekniske problemer, så heller ikke denne gang fik han noget ud af løbet. Det resulterede i en Full Course Yellow, så bilen kunne bjærges.

Det udnyttede alle holdene til at køre ind og skifte bil, så alle havde friske opladte batterier. Faktisk havde Daniel Abt være inde til hans bilskifte lige før at der kom FCY, så han mistede nogle placeringer igen, efter at han næsten havde kørt sig tilbage i pointene efter en tidligere straf.

Oliver Turvey kom desværre ikke ud af pitten, da han havde tekniske problemer med den nye bil.

Daniel Abt udnyttede sin Fan-boost til at komme forbi Mitch Evans i kampen om 13. pladsen.

Antonio Felix da Costa fik en 5 sekunders tidsstraf efter løbet for at have skubbe Andre Lotterer ud af sporet, og efterfølgende ramme ind i Nico Prost. Derudover fik han 2 straf point på sin licens.

Med 4 omgange tilbage af løbet lavede Felix Rosenqvist en fantastisk udbremsning på Sebastien Buemi og kunne derved gå i front af løbet.

3 omgange før mål lavede Edoardo Mortara en fejl under nedbremsningen og ramte holdkammerat Maro Engel, som i en domino effekt så ramte Nick Heidfeld. Det gik værst ud over Mortara, der knækkede baghjulsophænget på hans Venturi racer.

Felix Rosenqvist
Photo: Sam Bagnall/LAT/Formula E

Der var ikke drama blandt de forreste kørere, og derved kunne Felix Rosenqvist køre sin anden Formel E sejr i denne sæson hjem, foran Sebastien Buemi og Sam Bird.

Nelson Piquet Jr, Jean-Eric Vergne, Jose Maria Lopez, Nick Heidfeld, Tom Blomqvist, Nico Prost og Alex Lynn var de sidste kørere til at score point i dagens løb.

Faktisk sluttede Maro Engel i pointene, men han fik en tidsstraf på grund af kontakten med Heidfeld.

Nelson Piquet Jr fik et bonuspoint da han kørte løbets hurtigste omgang.

Dagens resultat betyder at Felix Rosenqvist er gået i front af Kørermesterskabet med Sam Bird på andenpladsen og Jean-Eric Vergne som 3’er og Nelson Piquet Jr på fjerdepladsen.

Mahindra Racing fører fortsat Teammesterskabet foran DS Virgin Racing, mens Techeetah holder Panasonic Jaguar Racing bag sig i kampen om 3. pladsen.

Den næste afdeling af ABB FIA Formula E Championship skal køres i Santiago, Chile, når den 4. afdeling af dette års mesterskab køres den 3. februar.

 

Opdatering – Nico Prost fik en 20 sekunders tidsstraf plus 3 straf point på hans licens, for at køre for hurtig under Full Course Yellow perioden i løbet. Det gør at Daniel Abt rykker op på 10. pladsen og tager det sidste point.

Relaterede nyheder