Anden fri træning uden drama

Der var heldigvis ikke nær så meget drama, da dagens anden frie træning til FIA World Endurance Championship løbet blev kørt på Silverstone.

Toyota Gazoo Racing #7 var igen den hurtigste bil foran #8 fra samme team, mens SMP Racing #17 var 3. hurtigst. Rebellion Racing #3 fik kørt fjerdehurtigste tid af alle.

#17 havde dog lidt problemer med gearkassen, men efter et eftersyn af den, mente holdet at det var en sensor som drillede, mere end selve det mekaniske.

SMP Racing #17 & #11
Photo: JJ Media

Der var to LMP1 biler, som slet ikke fik sat en tid. Rebellion Racing #1 var stadig ved at blive bygget op efter uheldet tidligere på dagen. Det blev dog offentliggjort af teamet, at det ikke kun var bilen som var blevet skadet. Bruno Senna har brækket en knogle i foden, så han kan ikke køre mere denne weekend. Racing24-7.net ønsker Bruno god bedring.

ByKolles Racing Team #4 var heller ikke ude at køre. Hvad der virkede harmløst i FP1, viste sig faktisk at have været en brand i bilen, så mekanikerne måtte i gang med bl.a. at skifte ledningsnettet på bilen.

I LMP2 var det Jackie Chan DC Racing #38 som var den hurtigste bil. Signatech Alpine Matmut #36 var på andenpladsen, mens TDS Racing #28 var 3’er – altså samme top-3 som i FP1, bare i lidt anden rækkefølge. Det var faktisk kun Larbre Competition #50, som var hægtet lidt af de øvrige biler, og var lidt over 4 sekunder fra #38.

Ford Chip Ganassi Team UK #67 & Aston Martin Racing #97
Photo: JJ Media

Anthony Davidson er hoppet i DragonSpeed #31 resten af sæsonen, og englænderen skulle lige vende sig lidt til den anden bil, efter mange år som styrmand hos Toyota. Han havde en lille smuttur ind over græsset i forbindelse med en overhaling af en langsommere GT bil, men ramte ikke noget på sin vej.

Aston Martin Racing var vågnet op til dåd i FP2, og lå længe 1-2 på resultatlisterne. Ford Chip Ganassi Team UK #67 fik dog lige sneget sig foran med 0,1 sekund foran AMR #97, mens Ford #66 fik sig kilet ind lige foran #95 med Nicki Thiim og Marco Sørensen.

TDS Racing #28
Photo: JJ Media

Michael Christensen måtte tage til takke med 6. hurtigste tid i Porsche #92, men var stadig marginalt hurtigere end holdkammeraterne i #91.

Porsche var til gengæld øverst i GTE Am, hvor Dempsey Proton Racing #88 var den hurtigste bil foran Aston Martin Racing #98 og Dempsey Proton Racing #77. #98 havde et solospin i Becketts svinget, hvor bilen snurrede rundt om sig selv, henover græsset, inden at den kom til stilstand i afkørselsarealet. Heldigvis var der asfalt, så den kunne køre tilbage på banen ved egen kraft.

Aston Martin Racing #98
Photo: JJ Media

Lørdag køres FP3 samt kvalifikationen til søndagens 6 timers løb.

Relaterede nyheder