Gen2 EVO udskudt et år

ABB FIA Formula E Championship har sammen med FIA annonceret, at deres planlagte opdatering af bilerne til 2020/21 sæsonen er blevet udskudt.

Årsagen er naturligvis COVID-19, som har sat alting i stå, og for at der ikke er en konstruktør som eventuelt kan arbejde uger eller måneder længere end andre, er det blevet besluttet at stoppe for alt udvikling af dette.

I stedet skal det introduceres til 2021/22 sæsonen.

Tidligere på året blev de første billeder frigivet af modellen. Alle hold skal stadig køre med helt ens chassiser, men får lov til at udvikle på drivlinjen i bilen. Batterierne er allesammen ens i bilerne, så det er udelukkende software og drivlinjen, som holdene må røre ved.

Audi e-tron FE07 concept livery
Graphics: Audi Sport

Dertil er det også bestemt, at holdene kun må opdatere drivlinjen en gang i løbet af de næste to sæsoner. Om de vælger at gøre det for ud for Sæson 7, som skal starte senere på året, eller om de venter med at gøre det til Sæson 8, når Gen2 EVO bilen bliver lanceret, må holdene selv bestemme.

Efter planen skal reglerne skifte igen i 2022/23, hvor der kommer helt nye chassiser og batterier, men om dette ligeledes bliver udskudt, må de kommende måneder vise. I pressemeddelelsen blev der kun nævnt at drivlinjerne skulle holde til og med 2021/22 sæsonen – men meget kan nå at ændre sig inden da.

Relaterede nyheder