Detroit aflyst, Indycar erstatter

Detroit Grand Prix er blevet aflyst i 2020 grundet COVID-19 virussen, hvilket berører både NTT IndyCar Series og IMSA WeatherTech SportsCar Champ Add Album ionship.

Begge serier skulle have kørt i “The Motor City” den sidste weekend i maj måned, men nu er eventen officielt taget af kalenderen.

IMSA oplyser at de arbejder på en mulig erstatning senere på året, men at der ikke er noget endeligt endnu. De har omkring en måned mellem Petit Le Mans og finalen på Sebring, hvor de eventuelt kan få klemt et ekstra løb ind, men det kræver at de finder en passende bane, som har tid til at få besøg af dem. IMSA weekenderne plejer at være så fyldte med diverse supportkategorier, at det ikke er nemt at doble op på antallet af WeatherTech SportsCar Championship løb i den samme weekend.

Detroit 2019 start
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Indycar har allerede annonceret en opdateret kalender, som der bestemt stadig kan komme ændringer i.

Den amerikanske formelbils serie har valgt at køre to løb på ovalen i Iowa, samt den klassiske racerbane WeatherTech Raceway Laguna Seca. Dertil kommer der en 3. løbsweekend på Indianapolis Motor Speedway, som bliver kørt på inderkredsen, ligesom juliløbet på samme bane biler. Det ekstra løb i Indianapolis kommer til at ligge den første weekend i oktober.

Dermed er Indycar kalenderen oppe på 15 løb igen, hvor St. Petersburg stadig står uden dato, men som finaleløb på kalenderen.

NTT IndyCar Series håber at kunne starte sæsonen den 6. juni på ovalen i Texas, mens genoptagelsen af 2020 sæsonen for IMSA WeatherTech SportsCar Championship nu tidligst bliver Watkins Glen den 27. juni. De har indtil videre kun kørt 24 timers løbet i Daytona i denne sæson.

Relaterede nyheder