Opdateret Le Mans startliste offentliggjort

Automobile Club de l’Ouest har offentliggjort en opdateret deltagerliste til 2021 udgaven af 24 timers billøbet på den legendariske Circuit de la Sarthe nær Le Mans by.

Heldigvis melder listen ikke om afbud, men i stedet om alle 186 deltagende kørere i løbet, og de sidste præciseringer omkring bilvalg.

Hvis vi tager det første punkt først, så har ARC Bratislava #44 skiftet Ligier JSP217 raceren ud med en ORECA 07. Dermed er Racing Team India Eurasia eneste mønsterbryder med deres Ligier, i et 24 bils stort ORECA felt. Her skal teamejer Miro Konopka have sønnen Matej med, mens Oliver James Webb er stjernekøreren i den bil, med hans mange års LMP2 og LMP1 erfaring.

Herberth Motorsport #69 har skiftet Ferrari raceren ud med en Porsche i GTE Am. Mange var ved at få croissanten i den gale hals, da de så at der stod Ferrari udfor det traditionelle Porsche hold, som dog har drevet en Ferrari i blandet andet ADAC GT Masters, men nu er deres “Ferrari ekspert” Alfred Renauer skiftet ud med hans Porsche-kyndige tvillingebror, Robert. De har taget Ralf Bohn med, som gennem flere år har været en del af deres Creventic lineup. Tredje og sidste mand på bilen bliver Rolf Ineichen. Her sætter croissanten sig måske på tværs igen, da Ineichen primært kædes sammen med Lamborghini racere, men også tog en enkelt sæson i en Audi i 2020.

Glickenhaus Racing har fået styr på deres 6 kørere til Le Mans. Pipo Derani, Franck Mailleux og Olivier Pla skal køre bil #708, mens Ryan Briscoe, Richard Westbrook og Romain Dumas tager #709. Gustavo Menezes er stadig med på sidelinjen, og klar til at springe ind, såfremt en af de 6 kørere skulle blive forhindret.

Den knapt så mundrette SO24-DIROB By Graff #39 skal have Hr tommel-op ham selv, Vincent Capillaire i bilen, sammen med familien Arnold og Maxime Robin. Grunden til Capillaire’s øgenavn er fra 2017 løbet, hvor franskmanden gav Toyota Gazoo Racing #7 en tommel op ved pitudkørslen, da Kamui Kobayashi holdt og ventede for Rødt Lys, grundet en Safety Car. Det tolkede japaneren som et OK tegn fra en marshal, da Capillaire havde en orange køredragt på, og brændte derved koblingen af på Toyota raceren, da han måtte starte og stoppe hurtigt efter hinanden, da lampen altså stadig var på rødt.

Det indiske er gået ud af føromtalte Racing Team India Eurasia #74, og er i stedet blevet erstattet med James Winslow, John Corbett og Tom Cloet. Planen var ellers at Narain Karthikeyan og Arjun Maini skulle have delt bilen med en 3. inder – men det bliver ikke i 2021. Bilen kommer formentlig til at befinde sig i nedre halvdel af LMP2 Pro/Am stillingen, da det ikke er et specielt sammentømret hold med hensyn til kørerne, plus at Ligier chassiset spiller imod dem.

I GTE Pro er Hub Auto Racing Porsche #72 kommet op med lidt af en Dark Horse. De skulle oprindelig have kørt i GTE Am, men tog springet op i Pro kategorien, med selvste Dries Vanthoor, Alvaro Parente og Maxime Martin. Ingen af dem er typiske Porsche kørere, men derimod associeret med Audi, McLaren og BMW/Aston Martin. Vanthoor har dog tidligere vundet løbet ombord JMW Motorsport Ferrari raceren i 2017.

Graphics: Absolute Racing

Hos Team Project 1 Porsche #46 i GTE Am er Axcil Jefferies blevet skiftet ud med Maxwell Root, som også kørte 6 timers løbet på Monza for holdet.

Iron Lynx Ferrari #80 har skiftet Andrea Piccini ud med Calum Illot. Teamchefen har selv valgte at hoppe ud af bilen, så han i stedet kan koncentrere om at drive holdets tre biler i løbet.

Der er også sket ændringer ombord deres #85. Rahel Frey har hele tiden været på startlisten, mens der var været noget rotation blandt hendes medkørere. Nu er kabalen endelig stoppet på præcis samme lineup som på Monza – nemlig Frey, Michelle Gatting og Sarah Bovy. Bovy har gjort det rigtig godt i Michelin Le Mans Cup, og kom også godt igennem FIA WEC løbet på Monza, hvilket var hendes løbsdebut ombord en GTE racer. Så det bliver meget spændende at følge det trekløver, som skal forsøge at forbedre de to 9. pladser, som holdet har kørt ind i både 2019 og 2020.

Hos JMW Motorsport Ferrari #66 har Thomas Neubauer fået Rodrigo Sales og Robby Foley med i bilen. Sales kender allerede holdet, men bliver ligesom Foley ny mand i 24 timers løbet. Foley er primært kendt fra Turner Motorsport BMW i IMSA WeatherTech SportsCar Championship, så det bliver lidt af et spring op til GTE materiel, plus et mærkeskifte.

Dempsey-Proton Racing Porsche #88 har fundet de to medkørere til Julien Andlauer. Den franske superstjerne får alderspræsident Dominique Bastien med i bilen, som derved vil forsøge at skubbe rekorden for ældste Le Mans deltager med endnu et år. De to får Lance David Arnold med i bilen, som ellers primært er kendt fra Mercedes racere på Nürburgring, og ellers en masse sæsoner i Porsche Mobil 1 Supercup inden da.

Holdet har også en bil med under Proton Competition navnet, hvor Patrick Long har været eneste kører nævnt i bil #99 indtil nu. Han får Gian Luca Giraudi samt Felipe Laser med i bilen. Giraudi har tidligere kørt for Proton holdet, men aldrig Le Mans. Laser er også debutant på Le Mans, men er en del af planen med at bringe Michael Fassbender til Le Mans i 2022. Laser og Fassbender deler bilen i European Le Mans Series, og selvom den oprindelige plan var at tage Fassbender med på Le Mans i 2021, har de valgt at skubbe det et år, da han stadig har meget at lære omkring GTE ræs, selvom han hele tiden bliver bedre og bedre. Men holdet bruger altså muligheden for at hans personlige driver coach Laser får tips fra den måske bedste lærermester hos Porsche – Patrick Long.

Der er fortsat 4 biler på reservelisten, som står klar til at springe ind såfremt et af de 62 hold må melde afbud. Mest forberedt er AF Corse Ferrari #62, som har Christoph Ulrich, Simon Mann og Toni Vilander bag rattet. Det trekløver var med i 6 timers løbet på Monza, og gjorde en pæn figur. Med de nuværende COVID-19 udfordringer, og kun en enkelt positiv test til at vælte et helt hold, kommer der med sikkerhed til at holde en fuldt køreklar Ferrari 488 GTE racer med startnummer 62 på siden klar. Spørgsmålet er om Algarve Pro Racing #27 tager en 4. bil med til Mark Patterson og Naveen Rao, og en endnu ukendt 3. kører. Kan et hold falde ud, kan to også. Men det portugisiske hold med de britiske ejere får helt sikkert nok at se til, hvis de pludselig skal hive en ekstra bil frem fra gemmerne – men mon ikke at de kan klare det, såfremt muligheden opstår.

Der er 10 danskere på listen indtil videre.

Dennis Andersen skal dele High Class Racing #20 med Marco Sørensen og Ricky Taylor i LMP2 Pro/Am.

Jan og Kevin Magnussen skal dele High Class Racing #49 med Anders Fjordbach i LMP2.

Michael Christensen skal dele Porsche #92 med Kevin Estre og Neel Jani i GTE Pro.

Mikkel Jensen skal dele Kessel Racing Ferrari #57 (Car Guy) med Takeshi Kimura og Scott Andrews i GTE Am.

Nicklas Nielsen skal dele AF Corse Ferrari #83 med Francois Perrodo og Alessio Rovera i GTE Am.

Michelle Gatting skal dele Iron Lynx Ferrari #85 (Iron Dames) med Sarah Bovy og Rahel Frey i GTE Am.

Nicki Thiim skal dele Aston Martin Racing #98 med Paul Dalla Lana og Marcos Gomes i GTE Am.

Hele listen med de 186 kørere, plus indtil videre 7 offentliggjorte kørere i reservebilerne kan ses her.

Relaterede nyheder