Delvis vådt løb på Road America

IMSA WeatherTech SportsCar Championship løbet på Road America havde endelig alle klasser tilbage på banen, efter der har været kørt løb med udvalgte klasser, ved de seneste par løbsweekender.

Ricky Taylor og Filipe Albuquerque i Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10 havde taget Pole Position blandt DPi bilerne, foran Earl Bamber og Alex Lynn i Cadillac Racing #02, og Oliver Jarvis og Tom Blomqvist i Meyer Shank Racing Acura #60.

I LMP2 kategorien startede PR1 Mathiasen Motorsports #11 med Steven Thomas og Tristan Nunez fra Pole, foran PR1 Mathiasen Motorsports #52 med Patrick Kelly og Josh Pierson, mens Era Motorsport #18 med Ryan Dalziel og Dwight Merriman startede treer.

High Class Racing #20 med Dennis Andersen og Fabio Scherer startede løbet fra P4 i LMP2 kategorien. Anders Fjordbach måtte desværre sidde over, på grund af en skade.

Malthe Jakobsen og Joao Barbosa i Sean Creech Motorsport #33 havde Pole Position blandt LMP3 racerne, foran Jarett Andretti og Gabby Chaves i Andretti Autosport #36, og Gar Robinson og Felipe Fraga i Riley Motorsports #74.

Vasser Sullivan Lexus #14 med Jack Hawksworth og Ben Barnicoat var på GTD Pro Pole, foran Pfaff Motorsports Porsche #9 med Matt Campbell og Mathieu Jaminet, og Antonio Garcia og Jordan Taylor i Corvette Racing #3.

Robby Foley og Bill Auberlen i Turner Motorsport BMW #96 startede fra Pole i GTD, foran Vasser Sullivan Lexus #12 med Frankie Montecalvo og Aaron Telitz, og CarBahn with Peregrine Racing Lamborghini #39 med Robert Megennis og Jeff Westphal.

IMSA Fastlane SportsCar Weekend 2022 start
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Starten på løbet forløb fint, selvom der stadig var våde pletter udenfor ideallinjen.

Der var lidt kontakt i GTD kategorien, hvor en enkelt bil mistede lidt karosseridele.

Regnen begyndte stille og roligt at falde over banen, kort tid efter starten var gået.

Cadillac Racing #01 fik overhalet Mustang Sampling Cadillac #5, men ikke uden lidt gnubben skærme, i duellen omkring 3. pladsen.

BMW M Team RLL #25  var i problemer, og gik i stå ude på banen, hvor John Edwards slet ikke havde nogen fremdrift. Det tog lang tid, inden han fik liv i bilen – men vi undgik en tidlig Full Course Yellow.

Der var let kontakt mellem Mustang Sampling Cadillac #5 og Heart of Racing Team Aston Martin #27 mellem sving 4 og 6, men ikke noget der skadede bilerne.

BMW M Team RLL #25
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

PR1 Mathisen Motorsports #52 havde taget føringen af LMP2 kategorien, og satte konkurrenterne alvorligt til vægs, i de svære konditioner. Mens Patrick Kelly var stukket næsten 50 sekunder væk fra konkurrenterne, lå de i en stor klump.

Der var dog problemer for PR1 Mathiasen Motorsports #11, efter en halv times ræs. Steven Thomas havde et spin, og i forsøget på at komme tilbage på rette spor, ville han lave en hurtig 180 graders vending, med masser af hjulspin. Men da han først kom ud på det våde græs, gled han i stedet i gruset, og sad uhjælpelig fast.

Det gav en Full Course Yellow, for at få ham trukket tilbage på asfalten. Det udløste også dagens første pitstoprunde for flere af bilerne.

Dennis Andersen spandt rundt på egen hånd, under Safety Car perioden, hvilket blot understregede de svære forhold.

Meyer Shank Racing Acura #60 & Heart of Racing Team Aston Martin #27
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Meyer Shank Racing Acura #60 valgte at ændre bilens setup, under dagens første pitstop. De havde satset på mere regnvejr, og derfor var bilen lidt for blød, og havde lidt for meget downforce. Det var gratis at gøre, da feltet kørte langsomt under FCY perioden.

Mens hovedparten af Prototyperne satte slicks på igen, blev der sat regndæk på GTD bilerne.

Da løbet blev givet frit igen, tog Cadillac Racing #01 med det samme føringen fra Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10, inden bilerne var nået til Sving 1. Mustang Sampling Cadillac #5 fulgt med, og tog føringen af løbet, svinget efter.

Whelen Engineering Cadillac #31 var en tur af banen i opløbssvinget, men Pipo Derani kom hurtigt tilbage på asfalten.

High Class Racing #20 fik en Drive-through, da dommerne havde fundet ud af, at det var dem som ramte PR1 Mathiasen Motorsports #11, tidligere i løbet.

Team Korthorf Motorsports Mercedes #32 & WeatherTech Racing Mercedes #79
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Pfaff Motorsports Porsche #9 havde lidt problemer med at få bremset til Sving 5, men blev heldigvis på asfalten.

Det blev tydeligt, at Mustang Sampling Cadillac #5 var på regndæk, da han havde slået et hul på 28 sekunder til forfølgerne, på kun to omgange.

Faktisk var dele af LMP2 feltet foran næstbedste DPi racer i løbet, da de ligeledes var på regndæk. Her var Tower Motorsport #8 gået i front af klassen. Riley Motorsports #33 var den nye førende i LMP3 kategorien.

Vasser Sullivan Lexus #14 holdt fast i GTD Pro føringen, mens Team Korthoff Motorsports Motorsports Mercedes #32 var den nye førende i GTD.

Holdene på slicks indså deres fejl, og pittede efter regndæk – men var næsten sat med en hel omgang, inden de var tilbage på banen, i forhold til Westbrook i Mustang Sampling Cadillac #5.

Sean Creech Motorsports #33
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Pfaff Motorsports Porsche #9 tog føringen af GTD Pro, da Vasser Sullivan Lexus #14 fik udbremset sig selv i Sving 5.

WeatherTech Racing Mercedes #79 tog føringen af GTD, med halvanden time tilbage af løbet.

High Class Racing #20 var en tur ude på græsset i Sving 7, men Fabio Scherer kom hurtigt tilbage på asfalten.

Der kom Full Course Yellow med lige under 90 minutter tilbage af løbet, da der lå en baglygte fra JDC-Miller MotorSports #90, som bare fløj af bilen uden varsel.

Det var skidt nyt for Mustang Sampling Cadillac #5, da hele deres føring på næsten en hel omgang derved smuldrede væk, og alle kunne slutte op, helt bagved dem.

Da regnen var stoppet igen, var det tid til at skifte til slicks.

Tower Motorsport #8
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Whelen Engineering Cadillac #31 var uheldig at blive skubbet af banen under Safety Car perioden, så Derani ramte et reklameskilt. Det satte sig på fronten af raceren, så han måtte pitte, og have den pillet af bilen.

Da løbet blev frigivet igen, var High Class Racing #20 en hurtig tur af banen i opløbssvinget, men var hurtigt tilbage på sporet.

Efter begge Acura DPi biler var faldet bagud under regnvejret, var de nu på vej fremad i feltet igen, og oppe på 3. og 4. pladsen i topkategorien.

Der var lidt skubben igen mellem Mustang Sampling Cadillac #5, og Cadillac Racing #01, ligesom der var tidligere i løbet, men #5 holdt fast i føringen af løbet.

Vasser Sullivan Lexus #12 var blevet ramt i bagenden af Winward Racing Mercedes #57, hvilket kostede lidt småstumper på bagenden af raceren.

Der var drama med 54 minutter tilbage af løbet. Andretti Autosport #36 spandt af banen, mellem Sving 13 og 14. Uheldigvis kom Malthe Jakobsen i Sean Creech Motorsports #33 lige bagved, og måtte undvige i sidste sekund. Han undgik Gabby Chaves, men endte i stedet med at ramme betonmuren hårdt, så løbet var slut for holdet. Heldigvis var Malthe ok, selvom det var en hård afkørsel, som ødelagde baghjulet på LMP3 raceren.

Meyer Shank Racing Acura #60 kom ud i front af løbet, da deres pitstop var hurtigere end konkurrenterne.

WeatherTech Racing Mercedes #79 forlod pitten, mens det røde lys var tændt – en kæmpe brøler for holdet. Heart of Racing Team Aston Martin #27 nåede at bremse i sidste sekund, inden de kørte forbi det røde lys.

NTE/SSR Lamborghini #42
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Løbet blev flaget grønt igen med 36 minutter tilbage.

Andretti Autosport #36 og JDC-Miller Motorsports #90 fik begge en 60 sekunders Stop & Go straf, da de havde arbejdet på bilen, mens pitten var lukket. Der var også en 60 sekunders Stop & Go til WeatherTech Racing Mercedes #79, da de kørte forbi det røde lys, for enden af pitten.

Mustang Sampling Cadillac #5 og Cadillac Racing #01 var ikke færdig med at kæmpe, og var igen side om side, for hvad der føltes som 27. gang i dette løb.

Der var kontakt mellem Winward Racing Mercedes #57 og Turner Motorsport BMW #96, i duellen omkring føringen i GTD. 57’eren brugte lidt af karosseriet for at komme forbi.

Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10 forsøgte at tage føringen af løbet, ved at køre side om side med Meyer Shank Racing Acura #60 gennem Sving 1 – men måtte flette ind bagved igen.

Der var mere skubben i GTD, hvor Vasser Sullivan Lexus #12 puffede Turner Motorsport BMW #96 af banen. Dommerne kiggede på det, og mente at der ikke var sket noget ulovligt.

Tower Motorsport #8 kom under massivt pres fra Era Motorsport #18, i duellen omkring LMP2 føringen.

JDC-Miller Motorsports #90
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10 tog føringen af løbet med 23 minutter tilbage, da Meyer Shank Racing Acura #60 blev sløvet en anelse i langsommere GTD trafik.

Efter at have kæmpet hele dagen, var der igen kontakt mellem Mustang Sampling Cadillac #5 og Cadillac Racing #01. Denne gang var begge biler af banen, og Cadillac Racing #02 fik to pladser foræret.

Der var let kontakt mellem Tower Motorsport #8 og Era Motorsport #18, da 18’eren tog føringen af LMP2 kategorien. High Class Racing #20 var helt oppe bag de to konkurrenter, i forsøget på at komme længere frem.

Der var kæmpe drama med 8 minutter tilbage af løbet, da Meyer Shank Racing Acura #60 røg af banen, på det allerhurtigste sted – i Sving 11. Jarvis havde lidt for meget fart på ind i svinget, kom ud på græsset, hvor bilen hoppede, og røg på tværs af banen, og lige over i betonen. Mirakuløst kunne han køre videre, med en meget smadret front – og stadig på 4. pladsen i løbet.

Det gav Full Course Yellow, på grund af alle vragdelene, som var spredt ud over hele banen.

Løbet kom aldrig i gang igen, da der var for meget oprydning.

Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10
Photo Courtesy of IMSA / Brett Farmer

Ricky Taylor og Filipe Albuquerque i Konica Minolta Wayne Taylor Racing Acura #10 vandt løbet, foran Cadillac Racing #02 med Earl Bamber og Alexander Lynn, og Cadillac Racing #01 med Renger van der Zande og Sebastien Bourdais på 3. pladsen.

Era Motorsport #18
Photo Courtesy of IMSA / Brett Farmer

Era Motorsport #18 med Dwight Merriman og Ryan Dalziel vandt LMP2 kategorien, foran John Farano og Louis Deletraz i Tower Motorsport #8, og High Class Racing #20 med Dennis Andersen og Fabio Scherer.

Riley Motorsports #74
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Gar Robinson og Felipe Fraga tog endnu en sejr ombord Riley Motorsports #74, foran Matt Bell og Orey Fidani i AWA #13, mens CORE autosport #54 med Jon Bennett og Colin Braun sluttede treer.

Vasser Sullivan Lexus #14
Photo Courtesy of IMSA / Jake Galstad

Vasser Sullivan Lexus #14 med Jack Hawksworth og Ben Barnicoat vandt GTD Pro, foran Matt Campbell og Mathieu Jaminet i Pfaff Motorsports Porsche #9, og Antonio Garcia og Jordan Taylor i Corvette Racing #3.

Winward Racing Mercedes #57
Photo Courtesy of IMSA / Richard Dole

Winward Racing Mercedes #57 med Russell Ward og Philip Ellis vandt GTD, foran Robert Megennis og Jeff Westphal i CarBahn with Peregrine Racing Lamborghini #39, og Frankie Montecalvo og Aaron Telitz i Vasser Sullivan Lexus #12.

Den næste afdeling af IMSA WeatherTech SportsCar Championship køres den 28. august, hvor GTD Pro og GTD bilerne tager turen til VIRginia International Raceway.

Relaterede nyheder