IMSA klar med 2023 kalenderen

IMSA WeatherTech SportsCar Championship er klar med den nye løbskalender til 2023 sæsonen.

Serien skal i alt besøge 11 forskellige baner, men ikke alle klasser, skal køre alle weekender.

Sæsonen starter i Daytona i januar med 24 timers løbet, efterfulgt af 12 timers løbet på Sebring. Long Beach er tilbage som 3. løb på kalenderen, mens holdene tager endnu et løb på vestkysten i maj måned, når der skal køres på WeatherTech Raceway Laguna Seca.

Herefter holder serien pause, så GTP holdene får mulighed for at sende bilerne til 24 timers løbet i Le Mans i juni måned. Tidligere er der blevet kørt på Belle Isle i Detroit, men det bliver nu ændret til et andet sted i Detroit, hvor NTT IndyCar Series samt Michelin Pilot Challenge skal køre.

2 uger efter det løb, skal der køres 6 timers løbet på Watkins Glen, så det bliver nogle hårde uger for mekanikerne og bilerne.

Herefter går det slag i slag med Canadian Tire Motorsports Park – vel og mærke to uger efter Watkins Glen. De to løb plejer at være to weekender i træk. Ydermere der er en friweekend mellem CTMP og Lime Rock Park, hvilket GTD holdene vil få gavn af, da det kun er for GTD Pro og GTD holdene.

I august måned er alle klasser samlet igen på Road America, efterfulgt af Virginia International Raceway udelukkende for GTD biler.

Sæsonen sluttes af med det nye 2 timer og 40 minutters løb på inderkredsen af Indianapolis Motor Speedway, inden Michelin Raceway Road Atlanta lukker sæsonen ned med det traditionelle Petit Le Mans 10 timers løb.

Klassestrukturen fortsætter uændret – dog med GTP navnet som det nye navn for den kombinerede Hypercar og LMDh klasse, og kører i alt 9 af de 11 weekender. Både LMP2 og LMP3 klasserne får 7 løbsweekender ud af de 11, mens GTD Pro og GTD er til stede hver eneste gang. Det plejer dog at variere lidt, om alle afdelinger tæller til alle mesterskaber, eller om nogle kun tæller til Michelin Endurance Cup mesterskabet, mens andre tæller til sprintmesterskabet.

Der var snak om at GTD skulle laves til en Bronzeklasse, hvor man som minimum skulle have en Bronzekører i bilen. Det er man dog gået væk fra igen, så man fortsat kan vælge frit, om man vil have en Sølv eller en Bronzekører som den lavest rangerende i sin bil.

Samtidig bekræfter serien at LMP2 og LMP3 som minimum kører 2023 sæsonen ud. Der bliver taget en vurdering af interessen for de to klasser. GTP skal køre minimum til og med 2027 sæsonen, mens GT3 racerne i GTD klasserne er sikret som minimum til og med 2026 sæsonen.

Fremover gives der kun en Le Mans invitation til bedste Bronzekører i GTD klassen – den såkaldte Bob Akin Bronze Cup. Tidligere har der også været en Le Mans billet i spil til bedste LMP2 hold, men det er ikke længere tilfældet. Der er simpelthen for få af de kørere, som har taget turen til det franske – og for få kørere, som kører fuld sæson i LMP2 kategorien i det hele taget.

Relaterede nyheder