Ændringer hos mindst tre hold på Fuji

Der kommer til at være ændringer hos mindst tre hold i FIA World Endurance Championship, når 2022 sæsonens 5. afdeling skal køres på Fuji International Speedway den 11. september.

Indtil videre er det annonceret, at tre hold ikke stiller til start, med de tre sædvanlige kørere i bilen. Årsagen til dette er et datosammenfald med DTM, som skal køre på Spa Francorchamps samme weekend.

Det koster deltagelsen for Nico Müller hos Vector Sport #10. Schweizeren debuterede i FIA WEC på Sebring tidligere i år, og havde egentlig kurs mod Audis LMDh program, som nu er lukket ned, og skulle bruge denne sæson ombord en LMP2 racer, for at få noget erfaring med banerne og prototyper. Erstatningen for Müller er ikke annonceret endnu.

AF Corse Ferrari #54
Photo: JJ Media

WRT #31 har måtte finde en erstatning for Rene Rast. Tyskerens situation er meget lig Müllers, men har tidligere kørt sportsvogne, da Audi var i LMP1 og for G-Drive Racing i LMP2. Her er en anden WRT kører i form af Dries Vanthoor blevet kaldt ind. Den yngre Vanthoor bror (Laurens er storebror) deltog i 24 timers løbet i Le Mans i juni måned, og har faktisk vundet GTE Am kategorien ved 24 timers løbet for JMW Motorsport i 2017 ombord deres Ferrari 488 GTE.

Hos AF Corse Ferrari #54 i GTE Am må Nick Cassidy springe over. Her er det dog allerede annonceret, at Ferrari fabrikskører Davide Rigon skal dele sædet med Thomas Flohr og Francesco Castellacci. Så det er bestemt et match, hvis endda ikke en opgradering for holdet.

Der er stadig en risiko for at flere kørere skal erstattes. Japan har stadig utroligt strenge COVID-19 regler, og skulle en kører ske at blive smittet kort tid før, kan det give store problemer for holdet.

Relaterede nyheder