Formula Racing erstatter Spirit of Race – opdateret

Opdatering

Pressemeddelelsen fra holdet er trukket tilbage, da de er blevet gjort opmærksomme på, at det IKKE er tilladt at overtage et andet holds plads. Derfor er status på deres deltagelse pt ukendt.

 

Formula Racing kommer alligevel til start i 2024 udgaven af 24 timers løbet i Le Mans.

Det danske hold har købt pladsen fra Spirit of Race, som er et andet Ferrari hold, som allerede var givet en starttilladelse i det klassiske løb. Det betyder også at holdet ikke kommer til at køre under eget navn, da man ikke må ændre teamnavnet på de biler, som er optaget på den først udgivende startliste.

Johnny og Conrad Laursen er to af de tre kørere på bilen, mens holdet endnu ikke har sat navn på den 3. kører. I European Le Mans Series deler Johnny og Conrad Ferrari 296 LMGT3 raceren med Ferrari fabrikskører Nicklas Nielsen, men han skal køre 499P modellen i Hypercar kategorien, præcis som han gør gennem hele FIA World Endurance Championship sæsonen.

I 2023 var far og søn Laursen også til start i ELMS, og ved den ene afdeling som Nielsen ikke kunne deltage i, var det Mikkel Mac som sad bag rattet.

Formula Racing har været til start på Le Mans en gang før, nemlig i 2016, efter at de havde vundet ELMS titlen i 2015, og dermed en invitation til prestigefulde løb, året efter. I 2024 kom de ikke på listen blandt de 62 biler, men var henvist til 5. reserve.

Holdet fik den allerbedst tænkelige start på 2024, da de vandt åbningsløbet i ELMS på Circuit de Barcelona-Catalunya for to uger siden.

Formula Racing Ferrari #50
Photo: JJ Media

Kigger vi på Spirit of Race holdet, som til dagligt også deltager i ELMS, virker det lidt mærkeligt, at de siger nej-tak til deltagelse i 24 timers løbet. Og det er ikke første gang at de gør det, selvom de er udtaget. Den grønne Ferrari racer med Duncan Cameron, Matt Griffin, og David Perel i de senere år, har været til start ved 24 timers løbet, og de år hvor de ikke blev udtaget, er der ikke altid kommet lige positive toner fra holdet, da de har støttet op om ELMS gennem mange år – og som nævnt, har de sagt nej før. Dengang var det et hold blandt reserverne som kom med i stedet, mens de i år bare giver startpladsen videre til et andet hold, som så kører med deres navn.

Med det i mente, er det måske også sidste gang at vi ser den grønne Ferrari udtaget. Med så mange ansøgere til de 62 startpladser i Le Mans, og at man så slipper gennem nåleøjet, når man vel at mærke IKKE har en automatisk invitationen – og så alligevel siger nej… Så kunne LMEM og ACO formentlig godt finde på at give billetten til nogle andre, såfremt at Spirit of Race søger en startplads til 2025 løbet, i det hele taget.

Den 92. udgave af 24 timers løbet i Le Mans køres den 15.-16. juni 2024.

Relaterede nyheder