Audi Sport stiller ultimatum

Audi Sport har i dag bekræftet deres 2019 program, men stiller samtidig et ultimatum.

2019 kommer igen til at bestå af ABB FIA Formula E Championship samt DTM.

Holdet vandt 2017/18 Teammesterskabet i Formel E, og havde det ikke været for en utrolig sløv og problemfyldt start for Lucas di Grassi, ville han også kunne have udfordret Techeetah køreren Jean-Eric Vergne omkring Kørertitlen. I 2018/19 sæsonen skal der køres med helt nye biler, og en videreudvikling af drivlinjen fra sidste år.

DTM 2018 sæsonen er indtil nu en kæmpe skuffelse for Audi Sport, hvor kun den forsvarende mester Rene Rast har taget en enkelt sejr til holdet.

Efter planen kommer helt nye biler og helt nye motorer til 2019 sæsonen. DTM og den japanske Super GT serie skal køre med fælles reglement, så Audi og BMW kan hoppe ind i den japanske serie, mens bl.a. Lexus, Nissan og Honda får mulighed for at deltage i DTM.

Robin Frijns, Audi Sport
Photo: JJ Media

Men i dagens annoncering fra Audi Sport bliver der også stillet et ultimatum. De gør det klart for DTM organisationen, ITR, at der SKAL komme et 3. fabrikshold til DTM i senest 2020 – ellers forlader Audi Sport DTM serien.

Den udmelding giver helt klart sved på panden hos DTM chef Gerhard Berger, som derved er under maksimalt pres.

Der har været rygter om at Aston Martin kunne være interesseret i DTM. De har bl.a. tilknytning til R-Motorsport holdet der aktuelt kører med Aston ræsere, hvor der er flere tidligere DTM ansigter involveret. Det er dog stadig meget tidligt, og intet er sikkert endnu.

Så vi går nogle spændende måneder i møde omkring DTMs fremtid.

Relaterede nyheder