Våd andendag i Rom

Den 4. afdeling af ABB FIA Formula E World Championship 2020/21 blev ligesom gårsdagens løb kørt på gaderne i Rom.

Søndagens kvalifikation startede på en pladdervåd bane, og det fik en del indflydelse på kvalifikationen.

Nick Cassidy havde taget Pole Position med Envision Virgin Racing, foran Norman Nato i ROKiT Venturi Racing, Pascal Wehrlein i TAG Heuer Porsche, Stoffel Vandoorne i Mercedes-EQ, Maximilian Günther i BMW i Andretti, og Alexander Sims i Mahindra raceren.

Gårsdagens vinder, Jean-Eric Vergne i DS Techeetah, skulle starte løbet helt tilbage fra 20. startposition, mens mesterskabsførende Sam Bird hos Jaguar Racing skulle starte fra P11.

Andre Lotterer hos TAG Heuer Porsche fik frataget hans tider fra kvalifikationen, da han brugte lidt for meget strøm i kvalifikationen. Sergio Sette Camara hos Dragon Penske deltog ikke i kvalifikationen, da bilen blev ved og ved med at bruge for meget strøm – både i gårsdagens løb, og morgenens træning. Jake Dennis hos BMW i Andretti havde også et teknisk problem i kvalen, så han fik ikke sat nogen tid.

Da Oliver Turvey ikke startede løbet i går grundet skader på sin bil, så holdet måtte bygge en ny bil henover dagen i går, skulle han afsone sin pitlane start straf i dagens løb.

Nick Cassidy

Ligesom gårsdagens løb, så valgte man at starte løbet bag Safety Car, for at undgå alt for meget ballade i starten.

Efter halvanden omgang blev løbet givet frit. Vi nåede dog ikke længere end til første store nedbremsning, før polemanden Nick Cassidy fik udbremset sig selv, og spandt af banen. Heldigvis kunne han selv komme videre, men nede midt i feltet. Dermed var Norman Nato ny førende i løbet.

Andre Lotterer fik en 10 sekunders Stop & Go Straf, da holdet havde skiftet nogle dele på bilen, som skulle have haft længere holdbarhed.

Pascal Wehrlein tog føringen af løbet, med en vild udbremsning af Norman Nato, hvor TAG Heuer Porsche’n kørte helt sidelæns. Få omgange efter kom Stoffel Vandoorne også forbi Nato.

I dagens løb skulle der bruges Attack Mode tre gange, og her var Oliver Rowland en af de første til at tage dette. Da han skulle flette ind i rækken af biler igen, endte han med at skubbe Nick Cassidy af banen, så stakkels Cassidy nu var helt nede på 23. pladsen.

Sergio Sette Camara

Robin Frijns fik en 5 sekunders tidsstraf, da han havde lavet en fejl under Safety Car perioden, og ikke holdt 10 billængders afstand til de andre biler.

Sam Bird fik lavet en meget meget sen udbremsning på Nico Müller – faktisk så sen at Müller ikke kunne tage svinget, og Bird næsten heller ikke kunne tage svinget, og mistede et par placeringer selv. Dommerne kiggede på sagen, men valgte ikke at gøre mere ved det.

Lucas Di Grassi og Sebastien Buemi kørte sammen ved meget høj hastighed, hvilket sendte brasilianerens Audi racer meget hårdt i muren, mens Buemi kunne køre videre. Det resulterede i en Full Course Yellow, så hans bil kunne blive fjernet. Dommerne ville kigge videre på uheldet efter løbet, for at få begge sider af sagen.

Oliver Rowland fik en 10 sekunders tidsstraf for kontakten med Cassidy.

Da løbet blev givet frit igen, var Alexander Sims noget mere vågen end Pascal Wehrlein, og snuppede derved 2. pladsen i løbet.

Alexander Sims

Vandoorne havde fået et kæmpe forspring ude i front, da han bruge hans 2. Attack Mode inden forfølgerne, så han var næsten 6 sekunder foran.

Dagens Fan Boost blev givet til Stoffel Vandoorne, Nyck de Vries, Sam Bird, Antonio Felix da Costa og Pascal Wehrlein.

8 minutter før tiden var løbet ud, holdt Rene Rast i betonmuren. Han havde været inde og snitte væggen i et af de andre sving, inden det knækkede i et af de hurtige sving. Den strandede Audi racer udløste en Safety Car.

Løbet blev givet frit, så der kun var en enkelt flyvende omgang tilbage.

Norman Nato var lige ved at sætte bilen i muren, men fik fanget den, inden han ramte betonmuren.

Der var ballade mellem Oliver Rowland, Nyck de Vries og Sam Bird, hvor de to sidstnævnte endte i afkørselsområdet, mens Rowland kunne fortsætte i mål.

Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne vandt løbet for Mercedes-EQ, foran Alexander Sims i Mahindra Racing, mens Norman Nato i ROKiT Venturi Racing fik 3. pladsen hevet hjem med 0,0% strøm tilbage, selvom Pascal Wehrlein i TAG Heuer Porsche lå helt oppe under bagvingen på franskmanden.

Dommerne gik straks i gang med at undersøge flere sager.

Alexander Lynn, Robin Frijns og Nick Cassidy fik alle 30 sekunders tidsstraffe, da de ikke havde brugt begge deres Fan Boost. Alle tre kørere var dog udenfor pointene i forvejen.

Norman Nato blev diskvalificeret af dommerne, da han havde brugt for meget strøm henover løbet. Dermed rykkede Pascal Wehrlein op på 3. pladsen i løbet.

Mærkværdigt nok skete der ikke de store ændringer i pointstillingen. Sam Bird holdt fast i føringen af mesterskabet, mens holdkammerat Mitch Evans nu er oppe på andenpladsen. Robin Frijns holder fast i 3. pladsen, mens Stoffel Vandoorne er hoppet på fjerdepladsen foran holdkammerat Nyck de Vries på P5.

Jaguar Racing er førende i Teammesterskabet, foran Mercedes-EQ og DS Techeetah.

Det næste ABB FIA Formula E World Championship løb køres om små 14 dage i Valencia på Ricardo Tormo banen, hvor der igen skal køres en dobbeltafdeling.