Masser af Safety Car omgange på Monza – opdateret

Sæsonens 3. afdeling af Michelin Le Mans Cup blev kørt på en brændende varm sommerdag på den Italienske Monza bane.

Derfor var løbets start også lagt til klokken 17.00, for at undgå det værste af eftermiddagssolen og varmen, da en vigtig del af serien er gentlemen kørere, der måske ikke allesammen er lige gode til at håndtere varmen i de lukkede bileder.

Phoenix Racing #5 med Finn Gehrsitz og Hamza Owega startede løbet Pole Position blandt LMP3 racerne, foran WTM Powered by Phoenix #11 med Thorsten Kratz og Leo Weiss, mens Antoine Duquin og Josh Skelton i Cool Racing #37 skulle starte fra P3.

Denne gang var hele to danskere med i LMP3 feltet. Michael Jensen og Adam Eteki skulle starte fra P18 i CD Sport #33, mens Anders Fjordbach og Audunn Gudmundsson i Team Thor skulle starte tre pladser længere tilbage.

Gabriele Lancieri og Paolo Ruberti skulle starte fra Pole Position i GT3 kategorien i den mesterskabsførende Iron Lynx Ferrari #8, foran Sarah Bovy og Doriane Pin i Iron Lynx Ferrari #9, mens TF Sport Aston Martin #97 med Ben Keating og Ross Gunn skulle starte treer.

Desværre kunne United Autosports #32 ikke deltage i dagens løb, da Daniel Schneider var blevet ramt af nyresten, og derfor var racerløb det absolut sidste han tænkte på.

Michelin Le Mans Cup Monza 2021 start
Photo: JJ Media

Det blev en kaotisk start for det 31 bils store felt, hvor der var lidt gnubben i Sving 1, hvilket blandet andet United Autosports #22 og Grainmarket Racing #20 var involveret i, med en kort tur gennem gruset.

Cool Racing #69 kørte pludselig langsomt ude på banen, inden Maurice Smith kom op i fart igen.

Iron Lynx Ferrari #9 tog føringen af GT3 kategorien, da Sarah Bovy fik overhalet Giabriele Lancieri i søsterbilen.

På 3. omgang af løbet, var der et kæmpe uheld, hvor IDEC Sport #17 startede med at spinne af banen ved udgangen af Variante Ascari. Patrice Lafargue ramte autoværnet på den venstre side, og kom baglæns tilbage på banen, hvor hele feltet kom blæsende bagfra. Det fik det efterfølgende felt til at undvige til højre og venstre, hvor CD Sport #33 i et forsøg på at undvige #17, endte med at sende Team Virage #16 meget hårdt i autoværnet, og på tværs af banen, hvor stakkels Grainmarket Racing #20 blev fanget i uheldet. Heldigvis kunne alle kørere selv stige ud af bilerne.

CD Sport #33 & Grainmarket Racing #20
Photo: JJ Media

Det udløste selvfølgelig en Safety Car, så alle bilerne kunne blive fjernet, og autoværnet blive rettet op igen, efter næsten 1 tons racerbil havde ramt det med høj fart. Visse af holdene pittede til køreskifte og tankning, for at komme på en alternativ strategi.

Efter nogle omganges oprydning, blev løbet endelig givet frit igen.

Rinaldi Racing #55 og Racing Spirit Of Leman #25 ramte hinanden i Sving 1, men kom begge hurtigt videre.

Team Thor #77 måtte desværre pitte med en punktering, hvilket sendte dem langt tilbage i LMP3 feltet.

Iron Lynx Ferrari #9
Photo: JJ Media

Frikadelli Racing #30 havde et solospin i Lesmo 2, og der gik lidt tid inden Klaus Abbelen kom i gang igen, inden han kunne humpe tilbage til pitten.

Der var hård kontakt mellem Mühlner Motorsport #21 og Cool Racing #37 i Sving 1, da Freddie Hunt i 21’eren fuldstændig missede hans bremsepunkt, da han forsøgte at overhale Black Falcon #12. Dermed endte #37 som stopklods for englænderen med den kendte far.

Kort tid efter var der kontakt mellem AF Corse Ferrari #61 og søsterbilen #51 i Sving 1, hvor Gino Forgione i 61’eren vippede Ken Abe rundt.

Der kom Safety Car igen, da det ikke var lykkedes at få Frikadelli Racing #30 kørt hele vejen tilbage til pitten, men stoppede et par hundrede meter fra pitindkørslen.

Flere af holdene udnyttede SC perioden til at pitte, og skifte kørere, og tanke for første gang.

Frikadelli Racing #30
Photo: JJ Media

Black Falcon #12, Racing Spirit Of Leman #25, Frikadelli Racing #30 og Mühlner Motorsport #18 fik allesammen en Drive-through straf for tyvstart ved starten af løbet.

AF Corse Ferrari #51 humpede rundt med en punktering. Og måtte køre en hel omgang på kun 3 dæk med luft i.

Mühlner Motorsport #21 fik en Drive-through straf for kontakten med #37.

Racing Spirit Of Leman #25 fik ligeledes en Drive-through, for deres kontakt med Rinaldi Racing #55.

RLR MSport #15 holdt uhjælpelig fast i gruset i Parabolica, da Michael Benham fik udbremset sig selv i en duel med Team Thor #77.  Det udløste en Full Course Yellow, for at få ham trukket fri.

TF Sport Aston Martin #97
Photo: JJ Media

Det gik heldigvis hurtigt, da RLR MSport #15 blot skulle løgtes tilbage på asfalten.

Der gik dog ikke længe inden der var gult flag igen, da Mühlner Motorsport #18 holdt stille i udgangen af Sving 1, med et baghjul som ikke længere sad fast på bilen. Det udløste endnu en Safety Car, for at få den bil bjerget.

Her pittede de resterende biler, som ikke allerede havde skiftet kørere. Her snød TF Sport Aston Martin #97 alle konkurrenterne, og sprang foran Iron Lynx Ferrari #9 og #8.

Løbet blev genstartet med Team Virage #71 i front af løbet, foran United Autosports #23 og #22.

Cool Racing #37 var på vej fremad i feltet igen, hvor Josh Skelton nu var kommet op på 4. pladsen i løbet.

AF Corse Ferrari #61 fik en Drive-through straf, for kontakten med søsterbilen.

Team Thor #77
Photo: JJ Media

Nielsen Racing #7 var også på vej opad i feltet. De var en af holdene, som havde pittet tidligt i løbet under SC – ville det begynde at betale sig tilbage nu?

Julien Andlauer i Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 var fremme på andenpladsen i GT3 kategorien.

Black Falcon #12 og ANS Team JSE Management #6 var i en duel på vej ind i Variante Ascari, hvilket sendte #12 ud i et spin. Til alt held kom der ikke nogen biler bagfra, mens Donar Munding var i gang med at foretage en 3 punkts vending.

Phoenix Racing #5 måtte desværre trække ind til siden og udgå med et teknisk problem. Efter at have ført løbet, og afsonet de ekstra 80 sekunders succes pitstop tid, var løbet stille og roligt faldet fra hinanden for det tyske hold.

Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2
Photo: JJ Media

Cool Racing #69 havde et spændende øjeblik i Lesmo 2, hvor Matt Bell var kortvarigt ude i gruset, mens han prøvede at holde Rinaldi Racing #66 bag sig.

Der var drama en gang mere, inden løbet var slut. Der lå en vragdel i starten af start-mål langsiden, som løbsledelsen ikke ville efterlade der. Det udløste en Full Course Yellow med blot 7 minutter tilbage af løbet. Det var midt under de sidste pitstops for LMP3 bilerne, som skulle have deres ekstra obligatoriske tankstop.

Løbet blev frigivet igen med 3 minutter tilbage.

United Autosports #22 havde ramt jackpot i alle SC og FCY afbrydelserne, og kunne tage de sidste tre omgange som førende blandt LMP3 kategorien.

Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 fik en Drive-through straf, for at have tanket udenfor pitstop vinduet. Dermed mistede de 2. pladsen i løbet, og ville falde tilbage på P4.

United Autosports #22
Photo: JJ Media

United Autosports #22 med Scott Andrews og Gerald Kraut vandt løbet, foran Nielsen Racing #7 med Tony Wells og Colin Noble, mens Rinaldi Racing #66 med Nicolas Varrone og Steve Parrow sluttede treer.

Michael Jensen og Adam Eteki sluttede 11’er i CD Sport #33, mens Audunn Gudmundsson og Anders Fjordbach i Team Thor #77 sluttede 17’er blandt LMP3 bilerne.

TF Sport Aston Martin #97 med Ben Keating og Ross Gunn vandt GT3 kategorien, i debutten for Keating i Michelin Le Mans Cup. Iron Lynx Ferrari #8 med Paolo Ruberti og Gabriele Lancieri sluttede toer, mens Iron Lynx Ferrari #9 med Doriane Pin og Sarah Bovy sluttede på 3. pladsen.

Løbet havde været så turbulent, at den bedste GT3 bil sluttede på en generel 4. plads.

Der var dog en masse undersøgelser i gang omkring forskellige pitstop regler, som eventuelt var blevet brudt. Derfor er der risiko for at løbsresultatet bliver ændret.

Med den rækkefølge, som bilerne krydsede målstregen, er Nielsen Racing #7 nu gået ene i front af mesterskabet, foran United Autosports #22 og #23.

Iron Lynx Ferrari #8 holder fast i føringen i GT3, foran Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2, AF Corse Ferrari #51 og Iron Lynx Ferrari #9. TF Sport Aston Martin #97 er ikke med i mesterskabet, og er derfor pointmæssig usynlig, så 8’eren har fået point som om det var en sejr.

Næste gang at Michelin Le Mans Cup er på banen, bliver på Circuit de la Sarthe den 20. og 21. august, når Road To Le Mans løbene køres som supportløb til 24 timers løbet i Le Mans.

 

Opdatering

Dommerne har haft meget travlt efter målflaget blev givet tidligere på aftenen.

Vinder af GT3 kategorien, TF Sport Aston Martin #97 er blevet diskvalificeret, da de havde en ikke bare lidt for bred, men meget for bred bagvinge. Det er tilladt at have en bagvinge på mellem 1280 og 1300mm, men de er standard 1285-1295. Bagvingen på bilen blev målt til 1308mm. Dermed skal de afgive pokalerne igen. Det nye podie hedder Iron Lynx Ferrari #8, Iron Lynx Ferrari #9, og Pzoberer Zürichsee by TFT Porsche #2 med Nicolas Leutwiler og Julien Andlauer. Det ændrer ikke noget pointmæssigt, da TF Sport #97 som tidligere nævnt var usynligt, da de kun var en gæstebil denne gang.

I LMP3 kategorien er der også sket flere ændringer. Nielsen Racing #7 har mistet deres 2. plads, da de tankede udenfor pitstop vinduet. Det gav dem en Drive-through straf, som er blevet konverteret til en 30 sekunders tidsstraf. De er dog heldige nok, ikke at falde længere tilbage end P3, da de havde kørt et stort forspring ud til de efterfølgende biler.

Den nye bil på andenpladsen, Rinaldi Racing #66 slap dog heller ikke for straf. De fik en 10 sekunders tidsstraf, da de startede bilen med ekstern assistance. Straffen kommer ikke nærmere ind på om præcis hvad assistancen gik ud på, men i den størrelsesorden er det formentlig et lille skub fra en eller flere mekanikere, da et eksternt batteri ville anses for en meget større hjælp.

Sidst men ikke mindst, fik Team Thor #77 en tidsstraf på 1 omgang plus 29 sekunder, da Auduun Gudmundsson var cirka 2 minutter og 15 sekunder for lidt i bilen – altså svarende til en omgang plus 29 sekunder. Det sendte Gudmundsson og Fjordbach fra P17 til P18 blandt LMP3 bilerne.

Mesterskabsføringen er dermed skiftet til United Autosports #22, foran Nielsen Racing #7, og med United Autosports #23 på P3.

Relaterede nyheder