Sidste Indycar løb i Detroit

Den 7. afdeling af NTT IndyCar Series blev kørt på Belle Isle i Detroit. Det var sidste gang at banen skulle bruges, da næste års løb afvikles et andet sted i byen.

Josef Newgarden havde taget Pole Position, foran Takuma Sato, Simon Pagenaud, Helio Castroneves, Pato O’Ward, David Malukas, Colton Herta, mesterskabsførende Marcus Ericsson, Scott Dixon og Scott McLaughlin.

Christian Lundgaard havde kvalificeret sig som 19’er til løbet.

Starten forløb roligt, selvom der var stor spredning på midterfeltet under starten.

Dixon tabte flere placeringer rundt på første omgang, men han holdt sig ude af problemer.

Graham Rahal ramte betommuren på anden omgang af løbet, men det lykkedes ham at få bilen kørt i sikkerhed, så vi undgik en FCY periode.

Alexander Rossi havde virkelig fart på i starten, og rykkede hele vejen fra P11 til P6 på få omgange.

Josef Newgarden
Photo: Indycar.com

De første pitstops kom meget tidligt i løbet. Her var Rossi blandt dem, men også Rinus VeeKay, Jack Harvey og Jimmie Johnson, med pitstops inden der var kørt 5 omgange af de 70.

Sato var rykket et par placeringer tilbage, og lå nu bag begge Meyer Shank Racing kørere, Pagenaud og Castroneves. O’Ward kom ligeledes forbi, ligesom Power og Dixon også smuttede forbi. De bløde dæk på Sato’s racer var helt færdige. Derfor pittede han også, men havde allerede tabt meget tid.

O’Ward begyndte også at falde tilbage, ligesom begge Meyer Shank Racing også begyndte at tabe pladser.

Lundgaard havde de bedre, hårde dæk på raceren, men måtte pitte lidt før planlagt, da bilen var ved at køre varm på grund af skidt i kølerne. Han kom heldigvis hurtigt ud igen.

Newgarden var god til at holde liv i de bløde dæk, indtil 15 kørte omgange, hvor det var lykkedes ham at holde føringen indtil da. Herefter overtog Power føringen af løbet, foran Dixon og Palou.

Takuma Sato
Photo: Indycar.com

McLaughlin lavede en bremsefejl i Sving 3, og det tog ham lang tid, inden han fik bakket frem og tilbage, og kom tilbage på banen.

Castroneves måtte pitte med tekniske problemer, hvilket kostede ham et potentielt topresultat. Han forklarede at displayet bare gik ud, og så kunne han ikke skifte gear – og pludselig var det tilbage igen.

Der begyndte at komme nogle få regndråber, men holdene ventede på om det ville blive værre eller om det kun var nogle få dryp.

Power fik efterhånden bygget et forspring op til Dixon og Palou, men australieren var stadig på hårde dæk, mens newzealænderen og spanieren skulle holde liv i de bløde dæk, så længe som muligt.

Alexander Rossi
Photo: Indycar.com

Rossi lavede et sent dyk på Palou i Sving 3, og kom forbi. Det interessante var at Rossi allerede var færdig med at køre på bløde dæk, da han havde pittet to gange. Kort tid efter kom han også forbi Dixon, som ligeledes kæmpede med de bløde dæk.

Power havde dog fået slået et stort hul til Rossi, så han efterhånden var oppe på 20 sekunders forspring.

Kyle Kirkwood kom ud af pitten på 4. pladsen, men oversatsede og ramte muren med bagenden af raceren, så han bøjede et hjulophæng. Dermed var han ude af løbet.

Power pittede med 20 omgange tilbage af løbet, og fik de bløde dæk på raceren. Han havde 16 sekunder at smide til forfølgerne, men det ville stadig blive marginalt.

På allersidste omgang i løbet holdt Rinus VeeKay i dækmuren, men løbet blev kørt til slut uden afbrydelser.

Selvom Rossi hentede mange sekunder på de sidste omgange i løbet, kunne Will Power køre sejren i hus. Alexander Rossi sluttede toer, foran Scott Dixon, Josef Newgarden, Pato O’Ward, Alex Palou, Marcus Ericsson, Colton Herta, Simon Pagenaud og David Malukas.

Christian Lundgaard sluttede på en 14. plads, hvilket kunne have været meget mere, hvis ikke bilen var blevet for varm undervejs.

Will Power
Photo: Indycar.com

Will Power er tilbage i føringen af mesterskabet, foran Marcus Ericsson, Pato O’Ward, Alex Palou og Josef Newgarden.

Det næste løb køres i næste weekend på Road America i Wisconsin.

Relaterede nyheder