En ikke helt problemfri Prolog overstået

FIA World Endurance Championship holdene har fået varmet op til den kommende 2023 sæson, som starter med 1000 Miles løbet på Sebring på fredag.

Testen foregik over to dage på den gamle racerbane i Florida, og for langt de fleste hold gik det fint.

Lørdag eftermiddag var Peugeot TotalEnergies #93 en tur i betonmuren, da Jean-Eric Vergne kom side om side med Vector Sport #10 og en 3. racer, da 93’eren og 10’eren ramte hinanden, så JEV blev vippet rundt, og ramte betonmuren på venstre hånd i kørselsretningen. Bilen kom ikke ud at køre mere om lørdagen, men var køreklar igen søndag morgen.

Peugeot TotalEnergies #93
Photo: JJ Media

WRT #31 havde ligeledes problemer om lørdagen, men det fik mekanikerne klaret til søndag morgen.

Team WRT #31
Photo: JJ Media

Ferrari AF Corse #51 havde en afkørsel søndag morgen, med James Calado bag rattet. Englænderen kørte af banen i Sving 1, hvilket gav store skader på fronten af den nye 499P Hypercar.

I det hele taget blev søndagens første session en noget afbrudt affærde. Først blev starten på træningen forsinket, da der var nogle skader på banen, som skulle udbedres. Så blev tiden sat i gang, og kort tid efter kom det røde flag ud, da der var mere på banen som skulle repareres. Og så kom det røde flag for 51’eren.

Ferrari AF Corse #51
Photo: JJ Media

Lidt senere kom der Rødt Flag, da Prema Racing #9 havde et spin i Sving 17, og det tog lidt tid, inden de selv kunne køre derfra.

Der var endnu et Rødt Flag, da AF Corse Ferrari #21 var en tur af banen i Sektor 3, hvor bagenden af 488 GTE raceren blev godt og grundigt smadret.

Sidst men ikke mindst, sluttede dagen af med et Rødt Flag, da JOTA #28 med David Heinemeier Hansson bag rattet, ramte betonmuren i Sving 14-15 hårdt, og skadede højre forhjørne på bilen slemt. Heldigvis var han ok, men der venter mekanikerne mange times arbejde.

AF Corse Ferrari #21
Photo: JJ Media

I Hypercar kategorien så Toyota Gazoo Racing hurtigere ud. De blev dog udfordret af Cadillac Racing under lørdagens anden træning, mens Porsche Penske Motorsport #5 med Michael Christensen, Frederic Makowiecki, og Dane Cameron var tæt på under søndagens to træninger.

Generelt set var bilerne ret tætte, dog med Peugeot TotalEnergies, Glickenhaus Racing, og især Floyd Vanwall Racing Team i den tunge ende.

Ferrari AF Corse #50 med Nicklas Nielsen, Miguel Molina, og Antonio Fuoco var godt med blandt Hypercar bilerne, og var midt i feltet i alle træninger.

Peugeot TotalEnergies #93 med Mikkel Jensen, Paul Di Resta, og Jean-Eric Vergne var i den bagerst ende af midterfeltet.

JOTA #48
Photo: JJ Media

LMP2 kategorien havde United Autosports #22 på toppen hele vejen igennem de første træninger  Team WRT #41 var hurtigst i søndagens sidste træning.

JOTA #28 med Oliver Rasmussen, David Heinemeier Hansson, og Pietro Fittipaldi døjede lidt med farten om lørdagen, mens de rykkede tættere på fronten søndag.

Iron Dames #85
Photo: JJ Media

Iron Lynx/Iron Dames var hurtige i deres nye Porsche racere i GTE Am om lørdagen, mens Project 1 – AO #56 satte bedste tid i søndagens første træning. Michelle Gatting satte hurtigste tid af alle kørere i begge sessioner om lørdagen, hvilket hendes med kørere Rahel Frey og Sarah Bovy kunne glæde sig over. Corvette og især alle Aston Martin racerne var langt fra fronten af feltet, som blev domineret af Porsche og til dels Ferrari. Men nu var det også kun Prolog, og derfor uden nogen som helst form for vigtighed i forhold til resten af sæsonen – andet end det var vigtigt at holde bilen skadesfri, hvilket ikke lykkedes for alle hold.

Mikkel Overgaard Pedersen, Julien Andlauer, og Christian Ried ombord Dempsey-Proton Racing Porsche #77 var hele tiden blandt de hurtigste 5 biler i GTE Am kategorien i de første tre træninger, mens de var lidt længere bagude i 4. træning.

Dempsey-Proton Racing Porsche #77, Vector Sport #10, Prema Racing #9
Photo: JJ Media

Nicki Thiim i Northwest AMR #98 var sammen med Paul Dalla Lana, og Axcil Jefferies om lørdagen, og Thomas Merrill om søndagen, i den tunge ende af feltet, sammen med de andre AMR biler.

Nu har holdene indtil onsdag morgen lokal Florida tid, inden de skal på banen igen. Inden da, er der diverse officielle forpligtelser, hvilket blandt andet inkluderer fællesfoto af bilerne.

Relaterede nyheder