Formel E sæsonen genstarter denne weekend

Formel E er nu langt om længe klar til at fortsætte sæsonen 2016/17.

Buenos Aires ePrix køres denne weekend og det er første løb i godt 3 måneder.

Sæsonens 2 første løb blev kørt i Hong Kong og Marrakesh, og på nuværende tidspunkt er det Sebastien Buemi som er suverænt mesterskabsførende. Schweizeren har vundet begge løb, og fører aktuelt med 22 point over Lucas Di Grassi – altså næsten 1 løbssejr i forspring!

Buemi’s Renault E.DAMS holdkammerat Nicolas Prost indtager aktuelt 3. pladsen foran årets hidtidige positive overraskelse, Mahindra Racing køreren Felix Rosenqvist. DS Virgin køreren Sam Bird har kilet sig ind foran den anden Mahindra Racing kører Nick Heidfeld.

Mens Buemi har det store forspring er de næste 5 kørere blot adskilt af 11 point. Og der er trods alt stadig 10 afdelinger tilbage inklusiv denne lørdags løb.

2016 Buenos Aires ePrix winner, Sam Bird
Photo: FIA Formula E Championship

Holdene har haft travlt med at simulere og analysere data siden afdelingen i Marrakesh, og hvad der er enslydende alle holds løbsoptakter, er at de er overbeviste om at de får meget mere performance ud af bilerne til dette løb.

Det er også Renault E.DAMS som fører teammesterskabet foran Di Grassi’s og Daniel Abt’s ABT Schaeffler Audi Sport mens Mahindra Racing er 3’er.

Der kan komme ekstra spænding til weekendens løb, da vejrudsigterne siger regnvejr – i hvert fald noget af lørdagen. Men vejrudsigter omkring ækvator kan hurtigt ændre sig, så vi må blot vente og se til løbet i morgen.

Løbet bliver kørt over 91,723 kilometer, eller med andre ord, 37 omgange på den 2,479 kilometer lange bane med 12 sving. Det er 3. gang at løbet køres på banen. De tidligere vindere er Antonio Felix Da Costa, som i år kører for MS Amlin Andretti, mens DS Virgin køreren Sam Bird vandt i 2016.

Relaterede nyheder